Succeed.cz/Fórum/Jaké kurzy nyní frčí a proč se vyplatí je absolvovat?

Jaké kurzy nyní frčí a proč se vyplatí je absolvovat?

Zajímá mě, jaké kurzy jsou v současné době populární a co se vlastně naučím, když je absolvuji. Mám pocit, že trh práce se rychle mění a chci být v obraze. Rád bych věděl, které dovednosti jsou teď nejžádanější a jaké kurzy by mi mohly pomoci posunout moji kariéru nebo podnikání na vyšší úroveň. Myslíte, že je lepší zaměřit se na technické dovednosti, jako je programování nebo webový design, nebo spíš na měkké dovednosti jako je leadership a komunikace? Jak moc důležité jsou certifikáty z těchto kurzů při hledání zaměstnání nebo zahájení vlastního byznysu? A co třeba online platformy versus fyzické školení – kde se naučím víc? Vím, že investice do vzdělání se může vyplatit, ale jak poznám, který kurz je skutečně kvalitní a má reálnou hodnotu? Máte někdo tipy na konkrétní kurzy, které vám pomohly? Jaké zkušenosti máte s různými lektory a školiteli? Děkuji za všechny rady a názory. Chci se posunout dál a být konkurenceschopný v dnešní digitální době.

160 slov
1.6 minut čtení
1. 1. 2025
Natálie Jedličková

Jasně, trh práce se fakt mění, teď hodně frčí technické dovednosti jako programování, datová analýza a webový design. Pokud se chceš posunout v kariéře, tyhle věci ti dají dobrou výhodu. Na druhou stranu, měkké dovednosti jako leadership a komunikace jsou taky důležitý, hlavně pokud chceš řídit tým nebo mít vlastní byznys.
Co se týče certifikátů, ty můžou být plus, ale záleží na oboru. Někde je to víc ceněný než jinde. Online kurzy jsou super flexibilní a můžeš se naučit spoustu věcí z domova, ale fyzické školení má zase výhodu osobního kontaktu a networkingu.
Doporučuji projít recenze na kurzy a lektory, co víc lidí doporučuje, to větší šance, že to bude kvalitní. Mě třeba pomohly kurzy o digitálním marketingu a UX designu – hodně poptávka po těchto dovednostech. Takže jo, investice do vzdělání se určitě vyplatí, jenom si dej pozor na kvalitu kurzů.

144 slov
1.4 minut čtení
13. 8. 2023
Jarmila Jonášová

Teďka frčí hlavně kurzy zaměřený na digitální dovednosti, jako programování, UX design nebo datová analýza. Důvod? Všechno se digitalizuje a firmy hledaj lidi, co uměj pracovat s technologií. Naopak měkký dovednosti jako leadership a komunikace sou taky důležitý, zejména pro pozice, kde se vede tým nebo vyjednává.

Certifikáty můžou pomoct, ale není to vždycky rozhodující. Důležitější je, co umíš a jak to dokážeš uplatnit v praxi. Online kurzy sou často flexibilnější a levnější, ale osobní školení může nabídnout víc interakce a networking.

Kvalitu kurzu poznáš podle recenzí, úspěšnosti absolventů a jak dlouho se lektorům věnuješ. Zkus třeba Coursera na programování nebo LinkedIn Learning na měkký dovednosti. Mě osobně hodně pomohly kurzy o projektovém řízení. Takže investice do vzdělání má smysl, hlavně když víš, co přesně potřebuješ.

125 slov
1.3 minut čtení
20. 5. 2024
Bedřich Sládek
Succeed.cz/Články/Vzdělávání a kurzy
Jaké jsou trendy ve vzdělávání a jak ovlivňují výběr kurzů?Prozkoumejte aktuální trendy ve vzdělávání, které formují kariérní růst jednotlivců a ovlivňují výběr kurzů.
1000 slov
10 minut čtení
16. 8. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky