Kde se dá najít dobrý mentor pro podnikání?
V poslední době se čím dál víc mluvím o tom, jak důležití jsou mentoři pro úspěch v podnikání. Člověk, který už si něčím prošel, může nabídnout cenné rady a zkušenosti, které čerstvému podnikateli hodně pomohou. Jenže, kde takové mentory vlastně hledat? Mám pocit, že v dnešní digitální době je možností strašně moc, ale zároveň je těžké se v tom vyznat. Myslím tím nejen online platformy, jako jsou LinkedIn nebo různé specializované weby, ale i osobní setkání na networkingových akcích. Je to ale vše trochu zastrašující. Jak se pozná dobrý mentor? Jaké otázky bych měl položit při prvním setkání? Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s oslovováním mentorů a jestli jste našli nějaké konkrétní zdroje nebo místa, kde se s nimi dá potkat. Co třeba nějaké místní podnikatelské inkubátory nebo startupové akce? A co třeba univerzity, mají nějaké programy pro spojení studentů s odborníky z oboru? Chci se posunout dál a nemám příliš kontaktů, tak bych rád slyšel vaše tipy a rady. Jak jste to zvládli vy? Kde na to jít a jak najít někoho, kdo mi opravdu rozumí a pomůže mi růst?