Succeed.cz/Fórum/Jaké existují online kurzy pro osobní rozvoj a jak je najít?

Jaké existují online kurzy pro osobní rozvoj a jak je najít?

Zajímalo by mě, jaké online kurzy pro osobní rozvoj vlastně existují? Rád bych se dozvěděl více o tom, co všechno mohu studovat a jaké dovednosti mohu nabýt. V poslední době hodně přemýšlím o svém rozvoji, ať už jde o zlepšení komunikačních schopností, time managementu nebo třeba i kreativity. Je toho tolik, co bych se chtěl naučit, ale nevím, kde začít. Existují nějaké platformy nebo weby, které nabízejí kvalitní kurzy zaměřené na osobní růst? Jaký je rozdíl mezi různými formáty jako jsou webináře, videokurzy nebo třeba online semináře? Je lepší jít do něčeho placeného, nebo jsou i zdarma varianty, které stojí za to? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké tipy na konkrétní kurzy nebo lektory, které jste vy osobně vyzkoušeli a byli jste spokojeni. Co myslíte, co by měl takový kurz obsahovat, aby byl opravdu efektivní? A jak vlastně posoudit kvalitu těchto kurzů? Mám pocit, že je dneska na internetu spoustu možností, ale taky je těžké se v tom zorientovat. Jak se vyhnout podvodům a neefektivním nabídkám? Jakým způsobem si vybíráte kurzy vy? Nebo máte nějaké strategie na to, jak kombinovat různé zdroje vzdělání? Určitě by mě zajímalo i to, zda máte zkušenosti s nějakými komunitami nebo fóry zaměřenými na osobní rozvoj. Jak vám pomohly ve vaší cestě? Odpovědi na tyto otázky by mi určitě pomohly lépe se orientovat ve světě online vzdělávání.

223 slov
2.2 minut čtení
2. 12. 2022
Milada Kočová

Existuje mraky online kurzů na osobní rozvoj, fakt záleží, co tě konkrétně zajímá. Můžeš zkusit platformy jako Udemy, Coursera, nebo Skillshare. Ty nabízejí spoustu různých témat - od komunikace a time managementu po kreativitu a sebevědomí.

Webináře jsou často interaktivní, videokurzy si můžeš pustit klidně kdy chceš, a semináře bývají víc formální. Placené kurzy většinou nabízejí lepší obsah a podporu. Ale i zdarma varianty můžou být fajn, třeba na YouTube najdeš super přednášky.

Osobně bych doporučil zkoušet kurzy s dobrou zpětnou vazbou a hodnocením, co lidi chválí. Kvalita se dá posoudit podle recenzí a zkušeností ostatních. Když něco vypadá podezřele levně nebo neprofesionálně, tak daleko nechoď.

Co se týče komunit, na Facebooku nebo Redditu najdeš spoustu skupin zaměřených na osobní rozvoj. Tam se můžeš inspirovat a sdílet zkušenosti s ostatními. Mě to hodně pomohlo, když jsem hledal konkrétní tipy na kurzy.

Takže začni tím, co tě nejvíc láká a klidně experimentuj s různými formáty a platformami.

154 slov
1.5 minut čtení
4. 12. 2023
Petra Staňková

Existuje spousta online kurzů na osobní rozvoj, o tom žádná. Můžeš zkusit platformy jako Udemy, Coursera nebo Skillshare, tam najdeš širokou škálu témat – od komunikace přes time management až po kreativitu. Pokud se ti nechce platit, koukni na weby jako FutureLearn nebo Khan Academy, tam jsou i bezplatné kurzy. Webináře a videokurzy jsou fajn, ale záleží na tobě, co ti sedí víc. Placené kurzy často nabízejí lepší obsah a podporu lektora, ale zdarma varianty můžou taky stát za to, pokud máš štěstí.

Osobně jsem měl dobrou zkušenost s kurzem o efektivní komunikaci od nějakého borce z Udemy – praktické tipy a cvičení byly super. Kvalitu kurzů posuzuju podle hodnocení a recenzí od ostatních účastníků. Zjistit si o lektorovi něco víc je taky dobrý nápad.

Pokud jde o kombinaci různých zdrojů, můžeš si udělat vlastní learning plan – zkombinovat videa, články i podcasty. Komunity jako Reddit nebo Facebook skupiny zaměřené na osobní rozvoj ti můžou pomoct najít další inspiraci a doporučení. Víc hlav víc ví – sdílení zkušeností je vždycky užitečné.

171 slov
1.7 minut čtení
26. 9. 2024
Kateřina Jedličková
Succeed.cz/Články/Vzdělávání a kurzy
Kde najít mentoringové programy a podporu pro osobní rozvoj?Objevte nejlepší zdroje a platformy, které nabízejí mentoring pro osobní a profesní růst. Naučte se, jak najít správného mentora a posunout se vpřed v...
1000 slov
10 minut čtení
30. 6. 2020
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky