Succeed.cz/Fórum/Jak se seznámit s lidmi v mém oboru?

Jak se seznámit s lidmi v mém oboru?

Máte nějaké tipy, jak se lépe seznámit s lidmi, kteří pracují v mém oboru? Pořád přemýšlím, jak bych mohl rozšířit svou síť kontaktů a navázat nové vztahy. Jsem v oboru marketingu a je mi jasné, že networking je klíčový pro kariérní růst, ale nevím, kde začít. Mohli byste doporučit nějaké konkrétní akce, jako jsou konference nebo workshopy, které by mohly být užitečné? Taky mě zajímá, jestli má smysl zapojit se do online skupin nebo fór zaměřených na marketing. Jaké platformy byste doporučili? Je lepší oslovovat lidi přímo na sociálních sítích jako je LinkedIn, nebo raději počkat na osobní setkání? Jaké jsou vaše zkušenosti s navazováním kontaktů při různých akcích a co vás motivovalo k tomu, abyste s někým začali komunikovat? Rád bych věděl, co fungovalo vám a jak jste si vybudovali svoji síť. Mám pocit, že se mi nedaří dostat se k lidem a chtěl bych to změnit.

148 slov
1.5 minut čtení
20. 12. 2024
Vlastimil Hloušek

Tak za mě, networking je fakt důležitý. Zkus se podívat na místní marketingový konference nebo akce, co se konají u vás. Tyhle akce jsou super na poznávání lidí, co dělají v oboru. Taky se mrkni na workshopy – tam potkáš nejen odborníky, ale třeba i lidi, co hledaj spolupráci.

Online skupiny a fóra jsou taky skvělý. LinkedIn je must-have! Přidej se do skupin zaměřených na marketing a aktivně se zapojuj do diskuzí. Můžeš tam potkat zajímavý lidi, a když někoho oslovíš přímo, většinou to funguje líp než čekat na osobní setkání.

Osobně jsem měl pár dobrých zkušeností s navazováním kontaktů na akcích – stačí začít pokecat o tom, co děláš a co tě zajímá. Lidi většinou rádi povídají o sobě. Takže buď otevřený a nebuď nervózní. Někdy stačí říct „Ahoj, já jsem...“ a hned je to lepší. Držím palce!

137 slov
1.4 minut čtení
25. 12. 2024
Stanislav Blažek

Seznámení v marketingu může být fakt výzva, ale není to nemožný. Zkus se podívat na různý konference a semináře, co se konaj. Například Marketing Festival nebo Czech Online Expo jsou fajn akce, kde se potkáš s lidmi z oboru a dozvíš se novinky. A neboj se přihlásit na workshopy – tam je to často víc osobní a můžeš si i víc popovídat.

Online skupiny a fóra jsou taky super. LinkedIn má spoustu skupin přímo zaměřených na marketing, takže tam se zapoj do diskuzí. Kromě toho Facebook má taky různý skupiny, třeba "Marketingový guru" nebo "Content Marketing CZ". Můžeš tam sdílet články a názory, což je dobrý způsob, jak oslovit ostatní.

Pokud chceš lidi oslovovat na sociálních sítích, LinkedIn je dobrá volba. Neboj se poslat zprávu někomu, kdo tě zaujme. Jenom buď stručný a napiš něco konkrétního, proč chceš navázat kontakt.

Osobní setkání jsou samozřejmě nejlepší, ale nemělo bys se bát ani online interakcí. Když už na nějaké akci jsi, snaž se navázat konverzace s lidma – většinou mají zájem o stejný věci jako ty. Zkus začít s nějakou otázkou nebo komentářem k tomu, co dělají.

A co motivace? Někdy stačí mít společný zájem nebo cíle – to je dobrý základ pro rozpravu. Takže se neboj, udělej první krok! Mě to vždycky pomohlo a nakonec jsem si vybudoval slušnou síť kontaktů.

216 slov
2.2 minut čtení
28. 12. 2024
Stanislav Hradil
Succeed.cz/Články/Mindset
Networking jako klíč k úspěchu: Jak budovat vztahy s pozitivním přístupem?V tomto článku se dozvíte, jak zlepšit své networking skills a vybudovat si silnou profesní síť s otevřeným a přátelským mindsetem.
1000 slov
10 minut čtení
4. 9. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky