Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když někdo odmítne nabídku na spolupráci?

Co dělat, když někdo odmítne nabídku na spolupráci?

Nedávno se mi stala situace, kdy jsem oslovil jednoho potenciálního partnera s nabídkou na spolupráci, která mi přišla jako skvělá příležitost pro obě strany. Bylo to v oblasti podnikání, kde se pohybuji už nějakou dobu, a myslel jsem si, že by to mohlo být prospěšné pro nás oba. Ale pak jsem dostal odpověď, že nemá zájem. Tohle mě docela zaskočilo, protože jsem byl přesvědčený o výhodách, které by z toho mohly plynout. Tak teď nevím, co dál. Mám se snažit ho přesvědčit znovu? Mám mu poslat nějaké další informace? Nebo je lepší to nechat být a hledat jiné možnosti? Taky se bojím, že bych mohl udělat dojem, že jsem příliš dotěrný nebo že mu vnucuji něco, co fakt nechce. Jaké máte zkušenosti s odmítnutím nabídky na spolupráci? Co se dělá v takových situacích? Jak reagujete, když někdo odmítne vaši myšlenku nebo projekt? Je lepší se pokusit o další kontakt a zjistit důvody odmítnutí, nebo to prostě nechat být a zaměřit se na jiné příležitosti? Myslím si, že je důležité se poučit z každého odmítnutí a přemýšlet o tom, co bych mohl udělat jinak. Jaký je váš názor na tuto situaci? Co byste poradili někomu, kdo zažil podobnou situaci a chce se posunout dál?

203 slov
2 minut čtení
18. 11. 2024
Eliška Poláková

Když někdo odmítne nabídku na spolupráci, je dobrý první krok to brát jako normální součást podnikání. Zkus se na to podívat z pohledu toho druhého – možná mají jiné priority, nebo prostě nevidí přínos, co ty. Není nutné se hned snažit o další kontakt, aby ses pokusil je přesvědčit. Můžeš jim třeba poděkovat za odpověď a říct, že pokud by se situace změnila, rád bys zůstal v kontaktu. Tím ukážeš profesionalitu a otevřenost, ale zároveň jim nebudeš vnucovat něco, co nechtějí. Hledej dál jiné příležitosti a ber to jako zkušenost. Každé odmítnutí tě vlastně posune dál a můžeš se poučit, co třeba udělat jinak příště. Takže klidně experimentuj s dalšími nápady a nevzdávej to.

114 slov
1.1 minut čtení
7. 12. 2024
Michal Macek

Nejlepší je to nechat být a hledat jinde. Když někdo odmítne nabídku na spolupráci, nemusí to nutně znamenat, že je něco špatně s tvou nabídkou. Může mít prostě jiné priority nebo se mu to nehodí do aktuálních plánů. Zkus se z toho poučit, třeba oslovit někoho jiného nebo vymyslet lepší přístup. Pokud máš pocit, že by stálo za to se zeptat na důvody jeho odmítnutí, tak klidně napiš, ale opatrně, aby to nevypadalo dotěrně. Hlavně se nenech odradit, příležitostí je spousta a někdy trvá déle, než najdeš tu pravou spolupráci.

90 slov
0.9 minut čtení
4. 1. 2025
Helena Urbanová
Succeed.cz/Články/Mindset
Networking jako klíč k úspěchu: Jak budovat vztahy s pozitivním přístupem?V tomto článku se dozvíte, jak zlepšit své networking skills a vybudovat si silnou profesní síť s otevřeným a přátelským mindsetem.
1000 slov
10 minut čtení
4. 9. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky