Co dělat, když někdo odmítne nabídku na spolupráci?
Nedávno se mi stala situace, kdy jsem oslovil jednoho potenciálního partnera s nabídkou na spolupráci, která mi přišla jako skvělá příležitost pro obě strany. Bylo to v oblasti podnikání, kde se pohybuji už nějakou dobu, a myslel jsem si, že by to mohlo být prospěšné pro nás oba. Ale pak jsem dostal odpověď, že nemá zájem. Tohle mě docela zaskočilo, protože jsem byl přesvědčený o výhodách, které by z toho mohly plynout. Tak teď nevím, co dál. Mám se snažit ho přesvědčit znovu? Mám mu poslat nějaké další informace? Nebo je lepší to nechat být a hledat jiné možnosti? Taky se bojím, že bych mohl udělat dojem, že jsem příliš dotěrný nebo že mu vnucuji něco, co fakt nechce. Jaké máte zkušenosti s odmítnutím nabídky na spolupráci? Co se dělá v takových situacích? Jak reagujete, když někdo odmítne vaši myšlenku nebo projekt? Je lepší se pokusit o další kontakt a zjistit důvody odmítnutí, nebo to prostě nechat být a zaměřit se na jiné příležitosti? Myslím si, že je důležité se poučit z každého odmítnutí a přemýšlet o tom, co bych mohl udělat jinak. Jaký je váš názor na tuto situaci? Co byste poradili někomu, kdo zažil podobnou situaci a chce se posunout dál?