Succeed.cz/Fórum/Jak si efektivně plánovat den, aby se mi vše vešlo?

Jak si efektivně plánovat den, aby se mi vše vešlo?

Potýkám se s problémem, jak si správně naplánovat den, aby mi všechno stihlo a já měl pocit, že jsem udělal maximum. Často se mi stává, že ráno začnu s nadšením, ale pak zjistím, že nemám dostatek času na všechny úkoly, které jsem si naplánoval. Zkoušel jsem různé metody, jako je seznam úkolů nebo časové blokování, ale stejně mám pocit, že mi něco uniká. Jak to děláte vy? Jaké techniky nebo tipy používáte pro efektivní plánování dne? Možná máte nějakou aplikaci, která vám pomáhá udržet přehled o tom, co máte udělat? Jak se vyrovnáváte s nečekanými událostmi, které vám mohou plán narušit? Jak si stanovujete priority, abyste věděli, co je opravdu důležité a co může počkat? Mělo by být více času na práci nebo i na odpočinek? Rád bych se dozvěděl o vašich zkušenostech a nápadech. Díky moc!

137 slov
1.4 minut čtení
4. 5. 2024
Blanka Zichová

Jasně, plánování dne může bejt oříšek. Já třeba používám jednoduchý seznam úkolů, ale nedávám si jich tam moc, max tak 5-6. Snažím se je seřadit podle priority – co je fakt důležitý, to dám na začátek. Pak mám takovej časovej blok, kdy se soustředím jen na jednu věc, bez rozptylování. Taky si vždycky nechávám nějakou rezervu na nečekaný věci, co v průběhu dne vylezou.

Co se týče aplikací, zkoušel jsem Trello, ale nakonec mi stačí obyčejnej papír nebo poznámky v telefonu. A jo, důležitý je mít i čas na odpočinek. Když děláš non-stop, tak ti pak klesne motivace. Takže klidně si naplánuj i pauzy, třeba na kávu nebo procházku ven. Teď už to jde líp; aspoň se snažím a to je důležitý.

122 slov
1.2 minut čtení
11. 5. 2023
Jiří Navrátil

Taky jsem se s tím trápil. Nejvíc mi pomohlo si udělat reálný plán. Ráno si napíšu seznam úkolů, ale snažím se to neprehánět. Dám si tak 3-5 nejdůležitějších věcí, co chci stihnout. K tomu mám nějaký časový blok na nečekané věci, protože ty se vždycky objeví. Časové blokování je super, ale je dobré mít i flexibilitu. Zkouším používat aplikaci na seznamy, ale často si to píšu na papír – je to rychlejší a víc mě to motivuje. Co se týká priorit, dělám si jasnou hranici mezi urgentními a důležitými úkoly. Občas si dám i čas na odpočinek, protože bez něj nejsem produktivní. Takže jo, vyplatí se mít nějaký plán, ale musíš být i připravený na změny.

116 slov
1.2 minut čtení
1. 11. 2024
Simona Zichová
Succeed.cz/Články/Produktivita
Které techniky time managementu zaručují úspěch?Objevte osvědčené metody řízení času, které vám pomohou dosáhnout vašich kariérních cílů a zefektivnit vaši práci i osobní život.
1000 slov
10 minut čtení
5. 3. 2023
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky