Succeed.cz/Fórum/Co je nejlepší technika pro zvýšení produktivity v práci?

Co je nejlepší technika pro zvýšení produktivity v práci?

V dnešní uspěchané době se každý z nás snaží najít způsoby, jak být efektivnější a více produktivní v práci. Mám pocit, že je to čím dál tím důležitější téma, protože jakmile se člověk dostane do rutiny, může snadno ztratit motivaci a nadšení pro svou práci. Takže bych se chtěl zeptat všech, co považujete za nejlepší techniku nebo metodu, která vám pomohla zvýšit vaši produktivitu? Je to například nějaký systém plánování jako GTD (Getting Things Done), nebo spíš používáte nějaké aplikace na správu úkolů? Co říkáte na pomodoro techniku? V poslední době jsem slyšel hodně o různých přístupech, jako je time blocking, ale nejsem si jistý, jestli to funguje pro všechny. Jak se vám daří udržet pozornost a vyhnout se rozptýlení během pracovního dne? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na to, jak lépe organizovat svůj pracovní prostor nebo třeba jak si dobře nastavit pracovní režim tak, aby byl co nejefektivnější. A co třeba motivace – co děláte proto, abyste se cítili motivovaní a soustředění na své úkoly? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady, protože cítím, že hledání správné techniky může mít obrovský dopad na naši všední práci a celkově na náš kariérní růst.

195 slov
2 minut čtení
10. 3. 2023
Zdeňka Jedličková

Tak já bych řekl, že nejlepší je asi najít si systém, co ti sedne. Zkoušel jsem GTD, ale nakonec mi víc vyhovuje Pomodoro. Po 25 minutách práce si dám 5 minut pauzu a to mi pomáhá udržet pozornost. Time blocking taky zní fajn, ale občas se to nedá dodržet, když naskočej nečekaný úkoly. Co se týče motivace, snažím se mít pracovní prostor čistý a bez zbytečností, abych se nesváděl na rozptýlení. A aplikace na plánování úkolů jsou super, ale člověk nesmí zapomínat na prioritizaci. Jestli chceš být produktivnější, tak prostě experimentuj a uvidíš, co ti sedne.

96 slov
1 minut čtení
26. 7. 2024
Martina Švandová

Myslím, že je to dost individuální, ale já osobně jsem si oblíbil Pomodoro techniku. Funguje mi to tak, že pracuju 25 minut a pak si dám 5 minut pauzu. Pomáhá mi to udržet soustředění a vyhnout se rozptýlení. Co se týče plánování, zkoušel jsem GTD, ale přijde mi to trochu složité, takže teď používám jednoduchou aplikaci na úkoly. Důležitý je i pracovní prostor, snažím se ho mít co nejvíc čistý a bez zbytečností. Motivaci si udržuju tím, že si stanovuju malé cíle a odměny za jejich splnění. Time blocking jsem taky zkoušel, ale někdy mi to spíš svazuje než pomáhá. Každopádně, klíčový je najít něco, co vám prostě sedne a co vás bude bavit.

114 slov
1.1 minut čtení
5. 10. 2024
Dominik Zajíc
Succeed.cz/Články/Produktivita
Které techniky time managementu zaručují úspěch?Objevte osvědčené metody řízení času, které vám pomohou dosáhnout vašich kariérních cílů a zefektivnit vaši práci i osobní život.
1000 slov
10 minut čtení
5. 3. 2023
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky