Succeed.cz/Fórum/Jak se motivovat, když mě už práce nebaví?

Jak se motivovat, když mě už práce nebaví?

Občas mám pocit, že jsem se ve své práci ztratil a už mě to prostě nebaví. Každý den se probudím s tím, že musím jít do kanceláře nebo sedět u počítače a snažím se najít důvody, proč bych měl být nadšený. Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc mě to demotivuje. Jak se vlastně dostat zpátky k tomu nadšení a motivaci? Zkoušel jsem různé metody, jako třeba plánování cílů nebo se zaměřit na pozitivní aspekty své práce, ale nic z toho mi moc nepomáhá. Mám pocit, že jsem se ocitl v rutinně a nemohu najít inspiraci. Zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost? Jak jste se motivovali, když vás vaše práce přestala bavit? Existují nějaké osvědčené tipy nebo techniky, které by mohly pomoci? A co třeba změna prostředí nebo nových projektů? Jak poznat, jestli má cenu pokračovat v tom, co dělám, nebo jestli je lepší hledat něco úplně jiného? Budu vděčný za jakékoliv rady nebo zkušenosti.

158 slov
1.6 minut čtení
30. 4. 2024
Šárka Hrdličková

Tak to znám, fakt je to těžký, když se práce stane nudnou a monotónní. Zkus se zamyslet nad tím, co tě na tvý práci dřív bavilo, jestli to šlo nějak změnit nebo obnovit. Možná zkusit nový projekty nebo si vzít víc zodpovědnosti za něco jinýho? Někdy pomůže i změna prostředí - třeba pracovat na jiném místě nebo si udělat pauzu v přírodě. Zkus se i spojit s kolegy, pokecat o jejich zkušenostech, třeba tě něco inspiruje. A pokud ti fakt nic z toho nepomůže, tak je možná na čase přemýšlet o změně práce. Když už se cítíš vyhořelý, tak to může být známka, že změna je potřeba. Držím palce!

109 slov
1.1 minut čtení
30. 12. 2024
Anna Pospíšilová

Zní to jako klasický syndrom vyhoření. Mně se to taky stalo, a tohle je pár věcí, co mi pomohly. Zkus si udělat pauzu, třeba na víkend nebo i jen jedno odpoledne a pořádně vypnout. Někdy stačí změna prostředí, třeba jít pracovat někde ven nebo do kavárny, kde není tolik stresu. Taky jsem zkoušel malé projekty, které mě bavily, a ty mě nakoply zpátky k tomu, co dělám v práci. Můžeš zkusit nový přístup k úkolům – třeba je mít barevně rozdělené nebo je dělat v jiném pořadí. S lidma z práce si promluv, možná zjistíš, že to má víc lidí podobně. A pokud to bude pořád stát za prd, tak se neboj změnit práci nebo obor. Je lepší se posunout než se trápit. Hlavně neseď v tom moc dlouho, zdraví je důležitý.

132 slov
1.3 minut čtení
6. 1. 2025
Martin Přibyl
Succeed.cz/Články/Produktivita
Co dělat, když motivační faktory v práci slábnou?Objevte praktické tipy a strategie, jak obnovit energii a motivaci na pracovišti, když se cítíte vyhořelí nebo demotivovaní.
1000 slov
10 minut čtení
1. 3. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky