Jaký den v týdnu je nejvýhodnější pro spuštění kampaně?
Uvažuju o tom, jaký den v týdnu by mohl být nejvhodnější pro spuštění mé marketingové kampaně. Mám pocit, že timing hraje opravdu velkou roli a podle toho, kdy kampaň spustím, může záviset její úspěch. Slyšel jsem různé názory a doporučení ohledně různých dnů – někteří říkají, že pondělí je dobré, protože lidé se vracejí do pracovního režimu a jsou otevření novým nabídkám, jiní tvrdí, že čtvrtek nebo pátek jsou lepší, protože lidé začínají plánovat víkend a více přemýšlí o nákupech. Zároveň se objevují názory, že víkend je také fajn, protože spousta lidí má volný čas a mohou se podívat na novinky. Také mě zajímá, jestli by mohlo záviset na typu produktu nebo služby, kterou nabízím. Je to nějakým způsobem spojeno s demografií cílové skupiny nebo s konkrétním trhem? Jakou roli hraje například sezónnost? Neříkám, že mám jasnou představu o tom, co je nejlepší, ale ráda bych slyšela vaše zkušenosti a tipy. Kdybyste měli doporučit den pro start kampaně na sociálních sítích nebo na webu obecně, co byste řekli? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké statistiky nebo studie, které by potvrdily nejlepší dny pro spuštění kampaně a jak to vlastně funguje v praxi. Díky za všechny odpovědi!