Succeed.cz/Fórum/Jak udělat e-maily lépe čitelné na telefonu?

Jak udělat e-maily lépe čitelné na telefonu?

V dnešní digitální době, kdy většina z nás tráví čas na mobilech, se mi zdá, že je čím dál těžší přečíst e-maily tak, jak bychom chtěli. Mám pocit, že někdy ty e-maily vypadají skvěle na počítači, ale když je otevřu na telefonu, všechno se zblázní. Text je příliš malý, odkazy se špatně mačkají a celkově je to prostě nepřehledné. Zkoušel jsem různá nastavení a formátování, ale pořád to není ono. Nevíte, co by se dalo udělat pro to, aby byly e-maily lépe čitelné na telefonech? Jaké jsou nějaké osvědčené tipy nebo triky, které by mohly pomoct? Myslím si, že by bylo fajn mít nějaké základní zásady pro psaní e-mailů tak, aby byly mobil-friendly. Co třeba délka textu? Je lepší mít krátké odstavce nebo spíš delší? A co používat obrázky? Pomáhá to nebo spíš překáží? Jaký typ písma byste doporučili pro lepší čitelnost na menších obrazovkách? Měl bych zkusit něco jako "responsive design" nebo prostě napsat e-mail tak jako obvykle? Vím, že to může být frustrující, ale opravdu bych ocenil jakékoli tipy nebo rady od těch z vás, kteří máte zkušenosti s optimalizací e-mailů pro mobilní zařízení.

186 slov
1.9 minut čtení
3. 9. 2024
Dana Valentová

Takže, co se čitelnosti e-mailů na telefonech týče, tady je pár tipů, co mi pomohly. Hlavně je dobrý používat responsive design, což znamená, že se e-maily automaticky přizpůsobí velikosti obrazovky. Zkus taky mít kratší odstavce a jasný text, protože dlouhý bloky textu se na malým displeji blbě čtou. Velikost písma dej aspoň na 14px, aby to nebylo moc malý. Odkazy by měly být velký a snadno kliknutelný, tak je dej do samostatnýho řádku nebo použij velký tlačítka. Co se týče obrázků, tak je lepší mít jich míň a nechat je optimalizovaný pro mobil – jinak se to může načítat pomalu. A poslední věc, zkus to poslat pár lidem a zjistit, jak to vypada na jejich telefonech – to ti dá dobrý feedback.

122 slov
1.2 minut čtení
23. 12. 2024
Zdeňka Fialová

Jo, tohle je problém, se kterým se potýká hodně lidí. Aby byly e-maily čitelnější na telefonu, doporučuju pár věcí. Za prvé, drž se jednoduchého designu – moc obrázků a složitých layoutů na menší obrazovce fakt nefunguje. Zkus používat více krátkých odstavců místo dlouhých bloků textu, to dělá čtení snazší. Co se týče písma, vyber si něco jasného a dostatečně velkého, aby se to dalo snadno přečíst bez zoomování. Možná bys mohl vyzkoušet responsive design, aby se e-maily přizpůsobily různým velikostem obrazovek, to by mohlo pomoct. Odkazy by měly být dost velké na to, aby je nebylo těžké kliknout. A zbytečně komplikovaný jazyk taky moc nepomůže – snaž se být stručný a jasný. To jsou takový základní tipy, co mě napadají.

120 slov
1.2 minut čtení
9. 9. 2024
Pavel Mašek
Succeed.cz/Články/E-mailem k úspěchu
Jak optimalizovat design e-mailových kampaní pro mobilní zařízení?Objevte, jak zajistit, aby vaše e-mailové kampaně vypadaly skvěle na mobilních zařízeních a zlepšily uživatelský zážitek. V tomto článku se zaměříme n...
1000 slov
10 minut čtení
23. 2. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky