Co dělat, když nevím, jaký podnik založit?
Možná mě to teď trápí víc než cokoliv jiného. V poslední době jsem přímo posedlý myšlenkou na podnikání, ale mám pocit, že jsem na mrtvém bodě. Rád bych se posunul dál a konečně něco začal, ale neustále se mi honí hlavou otázky jako: Co vlastně chci dělat? Jaký podnik by měl smysl? Jaké trendy sledují lidé v dnešní době? Je lepší zaměřit se na online podnikání nebo raději zkusit něco tradičního? Na internetu je tolik informací a inspirace, ale já se furt nemůžu rozhodnout. Mám nějaké nápady, ale nejsem si jistý jejich proveditelností. Co když bych chtěl otevřít kavárnu, ale pak zjistím, že je to přetížené? Nebo co když bych chtěl začít s e-shopem, ale nevím, co bych měl prodávat? Zajímalo by mě, jak jste vy řešili podobné dilema. Co vám pomohlo najít tu správnou cestu a rozhodnout se pro konkrétní obor? Jak jste si ověřili, že je váš nápad životaschopný? A co třeba investice – jak moc bych měl do svého projektu investovat? Mám strach z rizika a selhání. Jak jsem mohl zjistit, zda je to dobrá myšlenka nebo ne? Poraďte mi prosím, jak začít a na co se zaměřit. Děkuji!