Proč bych měl mít více příjmů, když mám stálou práci?
Zajímalo by mě, proč je vlastně důležité mít víc příjmů, když už mám stabilní zaměstnání. Mám pocit, že moje finanční situace by měla být v pořádku, pokud mi pravidelně chodí výplata na účet. Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc mě napadá otázka, jestli to stačí. Je pravda, že v dnešní době se investování a podnikání stává stále běžnější praxí. Mám se bát toho, co se může stát v budoucnu? Co když přijdu o svou práci? Nechci být na měsíční výplatě závislý a nechci si připadat jako v pasti. Zároveň si ale říkám, že nemám čas ani energii věnovat se dalším projektům nebo podnikání. Jak by to vlastně fungovalo? Mohla bych najít nějaké vedlejší příjmy, které by byly flexibilní a nezabraly mi tolik času? Nebo bych měla zvážit investice a naučit se něco nového? Mohlo by mi to pomoct vybudovat si finanční rezervu a větší svobodu? Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody mít více příjmů? Je to rozumné riskovat svůj volný čas a energii pro možnost vyššího zisku? Myslíte si, že investování do sebe a svých dovedností je klíčem k úspěchu v moderním světě? Jaký je váš názor na tohle všechno?