Co vše se dá automatizovat v účetnictví?
Nedávno jsem přemýšlel o tom, jak moc se technologie posunuly dopředu a jaké možnosti nám vlastně nabízejí v oblasti účetnictví. Mám pocit, že spousta podnikatelů, ať už jde o malé firmy nebo větší korporace, stále nevěnuje dostatečnou pozornost tomu, jak by automatizace mohla zjednodušit jejich každodenní pracovní procesy. Napadlo mě se zeptat – co všechno se dá vlastně automatizovat v účetnictví? Mám na mysli nejenom evidenci příjmů a výdajů, ale i povinné dokumenty jako jsou daňová přiznání nebo fakturace. Jaké softwary a nástroje dneska existují, které mohou pomoci ušetřit čas a snížit chyby? Jak moc je možné integrovat bankovní účty s účetním systémem, aby se vše synchronizovalo automaticky? Mohou nám nějaké aplikace pomoci s reportingem? A co třeba automatické upozornění na termíny splatnosti faktur nebo ostatní důležité úkoly? Jaké máte zkušenosti s outsourcingem účetních služeb versus automaty? Myslím si, že tohle téma je celkem široké a zajímavé, tak by mě opravdu potěšilo slyšet vaše názory a tipy. Jaké konkrétní procesy jste si zautomatizovali vy a jaký to mělo dopad na vaše podnikání?