Succeed.cz/Fórum/Co bych měl udělat, abych zlepšil svoje kariérní šance?

Co bych měl udělat, abych zlepšil svoje kariérní šance?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem mohu zlepšit své šance na trhu práce a posunout se ve své kariéře. V dnešní době je konkurence opravdu veliká, a já se cítím, jako bych na to nestačil. Mám pocit, že moje dovednosti nejsou dostatečné a že je potřeba něco udělat, abych vynikl. Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat čas do dalšího vzdělání, nebo spíše do budování pracovních zkušeností. Které dovednosti jsou teď v kurzu? Měl bych se zaměřit na technické dovednosti, jako je programování nebo data analytics, nebo raději rozvíjet měkké dovednosti, jako je komunikace a týmová práce? Také mě zajímá, jak moc hraje roli networking v kariérním růstu. Jaké jsou nejlepší způsoby, jak navázat kontakty s lidmi ve svém oboru? A co se týče hledání nových pracovních příležitostí, doporučujete nějaké konkrétní webové stránky nebo platformy? Je dobré mít profil na LinkedIn a aktivně tam být? Snažím se porozumět tomu, co všechno mohu udělat pro to, abych byl atraktivnější pro potenciální zaměstnavatele. Myslíte si, že bych měl zkusit i nějaké stáže nebo freelancing pro získání zkušeností? Jakým směrem byste mi doporučili se ubírat? Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří mají více zkušeností. Děkuji!

197 slov
2 minut čtení
25. 4. 2024
Vojtěch Hruška

Zdravím, tak k tomu, co říkáš. Určitě bych se zaměřil na mix vzdělání a zkušeností. Technické dovednosti jsou teď hodně žádaný, takže pokud máš šanci se naučit programování nebo třeba data analytics, tak to neváhej využít. Ale nezapomínej ani na měkký dovednosti jako komunikaci a týmovou práci – ty jsou taky důležitý.

Networking hraje velkou roli. Zkus se potkávat s lidmi ve svém oboru, zajdi na nějaké konference nebo meetupy. LinkedIn je fajn platforma, měl bys mít aktivní profil a zapojovat se do diskuzí. Nejúčinnější je přidat se do skupin, kde se pohybují lidi z tvého oboru.

Stáže nebo freelancing jsou super způsoby, jak nabrat zkušenosti, takže to určitě zváž. A ohledně hledání práce – sleduj weby jako jobs.cz nebo prace.cz, ale i LinkedIn má spoustu nabídek. Takže kombinuj všechno a uvidíš, co ti nejlíp sedne.

134 slov
1.3 minut čtení
23. 10. 2024
Vladimíra Rozsypalová

Zdravím, tak já bych ti doporučil zkusit kombinaci všeho. Je fajn mít nějaké technické dovednosti, jako programování nebo práce s daty, protože to teď frčí a hodně zaměstnavatelů to hledá. Ale nesmíš zapomínat na měkké dovednosti, jako je komunikace a týmová práce – ty jsou taky hrozně důležitý.

Co se týče vzdělání, online kurzy jsou super, můžeš se naučit spoustu věcí z pohodlí domova. Stáže nebo freelancing jsou dobrý nápad, získáš tak praktické zkušenosti a rozšíříš si síť kontaktů. Networking je důležitej, zkus se spojit s lidma na LinkedInu nebo navštěvovat oborové akce a meetupy. Mít aktivní profil na LinkedInu ti může hodně pomoct, zaměstnavatelé tam často hledají potenciální kandidáty.

A nezapomeň se podívat na job portály, jako jsou Jobs.cz nebo Prace.cz. Zkoušej různý přístupy a buď proaktivní. Hodně štěstí!

129 slov
1.3 minut čtení
2. 9. 2024
Božena Dostálová
Succeed.cz/Články/Reálné příběhy úspěchu
Od zaměstnance k CEO: Cesta, která trvala deset letInspirativní příběh o kariérním vzestupu od asistenta po generálního ředitele, který ukazuje, jak se vypracovat pomocí odhodlání, učení a strategickéh...
1000 slov
10 minut čtení
21. 9. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky