Co bych měl udělat, abych zlepšil svoje kariérní šance?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem mohu zlepšit své šance na trhu práce a posunout se ve své kariéře. V dnešní době je konkurence opravdu veliká, a já se cítím, jako bych na to nestačil. Mám pocit, že moje dovednosti nejsou dostatečné a že je potřeba něco udělat, abych vynikl. Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat čas do dalšího vzdělání, nebo spíše do budování pracovních zkušeností. Které dovednosti jsou teď v kurzu? Měl bych se zaměřit na technické dovednosti, jako je programování nebo data analytics, nebo raději rozvíjet měkké dovednosti, jako je komunikace a týmová práce? Také mě zajímá, jak moc hraje roli networking v kariérním růstu. Jaké jsou nejlepší způsoby, jak navázat kontakty s lidmi ve svém oboru? A co se týče hledání nových pracovních příležitostí, doporučujete nějaké konkrétní webové stránky nebo platformy? Je dobré mít profil na LinkedIn a aktivně tam být? Snažím se porozumět tomu, co všechno mohu udělat pro to, abych byl atraktivnější pro potenciální zaměstnavatele. Myslíte si, že bych měl zkusit i nějaké stáže nebo freelancing pro získání zkušeností? Jakým směrem byste mi doporučili se ubírat? Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří mají více zkušeností. Děkuji!