Jak si lépe naplánovat den, abych stihl práci i osobní záležitosti?
Možná se to zdá jako banální otázka, ale poslední dobou se mi zdá, že mám čím dál tím méně času. Práce mě pohlcuje a já se snažím sladit své pracovní povinnosti s osobním životem, ale nějak to nefunguje. Ráno vstanu s dobrým úmyslem, že všechno zvládnu, ale během dopoledne se mi do plánu nacpou schůzky, e-maily a další naléhavé úkoly, které mi zabírají spoustu času. Mám pocit, že ten den prostě utíká a já na konci dne zůstávám s prázdným pocitem, že jsem nic pořádného nestihl. Jak to vlastně udělat? Jak si lépe naplánovat den, abych stihl jak pracovní úkoly, tak i osobní záležitosti jako cvičení, nakupování nebo třeba jen klid na čtení knihy? Zkoušel jsem různé metody jako seznamy úkolů nebo plánování na papíře, ale často se stane, že mi něco vybočí z plánu a já se pak ztrácím v tom chaosu. Máte nějaký osvědčený tip nebo techniku, kterou používáte? Jak si rozdělujete čas během dne? Pomohlo by mi třeba stanovení priorit nebo nějaké aplikace pro správu času? Budu rád za každou radu či zkušenost, protože už jsem z toho docela frustrovaný.