Succeed.cz/Fórum/Co dělat během volna, abych se opravdu zregeneroval?

Co dělat během volna, abych se opravdu zregeneroval?

Mám takový pocit, že poslední dobou je pro mě obtížné najít způsob, jak se během volna skutečně zregenerovat. Práce, podnikání a všechno to neustálé plánování mi zabírá spoustu času a energie. Když už mám konečně volno, většinou strávím čas na telefonu, koukám na seriály nebo se snažím dohnat resty z práce. Ale to asi není to pravé ořechové, co by mi opravdu pomohlo odpočinout si a načerpat nové síly. Chtěl bych se zeptat všech vás, kteří jste už vyzkoušeli různé metody regenerace. Jaké aktivity vám pomáhají cítit se svěží a plní energie? Dáváte přednost nějakému sportu, meditaci nebo třeba jen klidnému čtení knihy? Co třeba kreativní činnosti jako malování nebo psaní? Zajímalo by mě, jestli někdo z vás nějakým způsobem kombinuje fyzickou aktivitu s relaxací, aby z toho měl dvojnásobný efekt. A co příroda? Chodíte na procházky do lesa nebo si vyjíždíte na kola? Mám pocit, že se často zapomíná na to, jak moc nám může příroda pomoci v regeneraci a zlepšení psychické pohody. A co víkendové výlety? Pomáhá vám změna prostředí? Jaký máte názor na wellness pobyty nebo jógu? Zkrátka mě zajímají všechny možné tipy a rady, které by mohly pomoci nejen mě, ale i dalším lidem, kteří se snaží najít rovnováhu mezi pracovním životem a regenerací. Jak tedy vypadá vaše ideální volno a co pro vás znamená opravdová regenerace?

221 slov
2.2 minut čtení
22. 9. 2022
Oldřich Kroupa

Zdar, tak já ti řeknu, co mi pomáhá. Zkusím to stručně. Sportuju, ale ne nějak extrémně, spíš běhání nebo kolo, to je super na hlavu. Procházky v přírodě jsou taky pecka, cítím se pak líp. Čtení knihy je fajn únik, ale ne vždycky se na to soustředím. Co se mi teď víc zamlouvá, tak je meditace – pár minut denně a fakt to pomůže. Kreativní činnosti jako malování nebo psaní jsou skvělý na odreagování, aspoň si vyčistím hlavu. Na wellness pobyty jsem taky slyšel, že to většina lidí chválí, ale není to pro každýho. Ideálně bych chtěl kombinovat fyzickou aktivitu s relaxem – třeba jógu nebo něco takovýho. Takže pro mě ideální volno vypadá tak nějak aktivně a zároveň klidně, aby odpočinek byl opravdu odpočinkem.

125 slov
1.3 minut čtení
8. 1. 2025
Lenka Bartošová

Odpocinek je fakt důležitej, ale často ho přehlížíme. Z mý zkušenosti, když máš volno, tak je nejlepší vypnout telefon a nesedět u obrazovky. Zkusit se projít do přírody nebo na kolo. Mně hodně pomáhá jít do lesa, nasávat čerstvý vzduch a jen tak pozorovat okolí. Pro někoho může být super meditace nebo jóga, to dá člověku klid a soustředění. A co třeba nějaký kreativní projekt? Malování nebo psaní, prostě něco, co tě baví, může být skvělej způsob, jak regenerovat energii. A víkendový výlety do jiného prostředí? To je taky skvělý! Změna scenerie dělá divy. Takže zkombinuj fyzickou aktivitu s relaxací a uvidíš, že se budeš cítit líp.

107 slov
1.1 minut čtení
18. 1. 2025
Emil Kovařík
Succeed.cz/Články/Životní rovnováha
Mít čas pro sebe: Kdy si vzít volno a jak se zregenerovat?Objevte, jak rozpoznat signály, že potřebujete odpočinek, a naučte se efektivní způsoby regenerace pro lepší životní balanc.
1000 slov
10 minut čtení
7. 8. 2021
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky