Succeed.cz/Fórum/Jak získat více sledujících pro svou osobní značku?

Jak získat více sledujících pro svou osobní značku?

Zajímalo by mě, jak vlastně získat víc sledujících pro svou osobní značku. Vím, že je to důležitý krok pro úspěch v podnikání, ale jak na to? Mám pocit, že dneska je tolik lidí na sociálních sítích a je těžké se prosadit. Co byste doporučili jako první kroky? Myslím třeba, jestli se zaměřit na Instagram nebo raději LinkedIn? Jak důležité je mít kvalitní obsah a jak často bych měla postovat? Slyšela jsem, že spolupráce s dalšími influencery nebo značkami může pomoct, tak jestli máte nějaké tipy, jak tyto spolupráce navázat a co by mělo být jejich cílem. Důležité mi přijde i to, jak si vybudovat komunitu, která bude aktivní a reagovat na mé příspěvky. Jaké techniky nebo triky používáte? A co třeba hashtagy? Jak moc pomáhají nebo naopak škodí? Měli byste nějaké doporučení na nástroje či aplikace, které usnadňují správu sociálních médií? Jsem opravdu nadšená do toho budování osobní značky, ale občas mám pocit, že nevím, kde začít. Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti, které byste mohli sdílet.

168 slov
1.7 minut čtení
16. 2. 2024
Elena Urbanová

Získat víc sledujících pro osobní značku není snadný úkol, ale dá se na to jít různými způsoby. Začni tím, že si vybereš platformu, kde se tvoje cílovka nachází. Instagram je skvělý pro vizuální obsah, zatímco LinkedIn je lepší pro profesionální networking. Kvalita obsahu je klíčová, snaž se postovat pravidelně, klidně třeba 3-4x týdně, aby si tě lidé zapamatovali.

Spolupráce s influencery nebo jinými značkami může opravdu pomoct, zkus oslovit ty, koho sleduješ a máš podobné cíle. Cílem spoluprací by mělo být vzájemné zviditelnění a sdílení sledujících. Buduj komunitu tím, že budeš aktivně reagovat na komentáře a zapojovat se do diskuzí.

Hashtagy jsou důležitý nástroj pro zvýšení dosahu, ale ne přeháněj to s nimi. Zkus používat relevantní a populární hashtagy, ale i méně známé pro konkrétní cílovku. Co se týče nástrojů, zkus Hootsuite nebo Buffer na plánování příspěvků a analýzu výkonu.

Nezapomeň být autentická a ukázat svoji osobnost, to lidi přitahuje. Buď trpělivá; budování značky chvíli trvá.

156 slov
1.6 minut čtení
30. 1. 2024
Jindřich Brabec

Ahoj, tak jak na to? Mě osobně funguje, když se soustředím na kvalitní obsah. Fotky musí být hezký, ale taky je dobrý mít zajímavý popisky. Čím víc se budeš snažit, tím víc lidí si tě všimne. Postuj pravidelně, třeba 3-4x týdně, aby si lidi zvykli na tvůj rytmus. Co se týče platforem, Instagram je super pro vizuální obsah, ale LinkedIn bys neměla podceňovat, hlavně pokud chceš budovat profesionální značku. Spolupráce s influencery může fakt pomoct, zkus napsat někomu, koho sleduješ a nabídnout nějakou výměnu – třeba sdílení nebo společný projekt.

Komunita se buduje tím, že reaguješ na komentáře a zapojuješ lidi do konverzací. Hashtagy jsou důležitý, ale ne přehnaně - stačí pár relevantních. Zkus nějaké aplikace jako Hootsuite nebo Buffer, to ti pomůže s plánováním příspěvků a sledováním analytiky.

Tak hodně štěstí a nezapomeň být autentická!

136 slov
1.4 minut čtení
25. 1. 2024
Jaroslava Burešová
Succeed.cz/Články/Osobní brand
Které nástroje a techniky vám pomohou sledovat růst vaší osobní značky?Objevte efektivní nástroje a techniky pro sledování růstu vaší osobní značky a naučte se, jak zlepšit svůj dosah a úspěch v brandingu.
1000 slov
10 minut čtení
9. 9. 2021
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky