Co jsou nejlepší investice pro začátečníky s nízkým rozpočtem?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco, co mě už delší dobu trápí. Jsem začátečník v oblasti investování a mám opravdu nízký rozpočet, takže bych rád věděl, jaké možnosti mám k dispozici. Mám pocit, že se teď hodně mluví o různých typech investic, ale když šáhnu po něčem jako akcie nebo fondy, tak nevím, jestli je to vůbec pro mě. Nechci riskovat víc, než si mohu dovolit ztratit a zároveň bych chtěl vidět nějaký potenciální zisk. Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké konkrétní tipy na investice, které by mohly být pro mě jako pro nováčka zajímavé. Přemýšlel jsem třeba o peer-to-peer půjčkách nebo o kryptoměnách, ale bojím se, že to může být příliš komplikované. Existují nějaké jednodušší cesty, jak začít investovat s malými částkami? A co třeba investiční aplikace – má smysl jít touto cestou? Jaký je váš názor na spořicí účty s vyšším úrokem? Vím, že je dobré mít nějaký plán a strategii, ale jak zjistit, kde vůbec začít? Budu vděčný za jakékoli rady a zkušenosti od vás ostatních. Díky moc!