Co dělat, když mám pocit, že nestíhám?
V poslední době mám čím dál větší pocit, že to všechno nezvládám. Práce, rodina, osobní projekty, a ještě k tomu se snažím nějak stíhat investovat do sebe a učit se nové věci. Čím víc se snažím organizovat svůj čas, tím víc se mi zdá, že to je jako sněhová koule, která roste a roste. Vždycky jsem měla pocit, že zvládám multitasking a dokážu si rozvrhnout priority, ale teď mám pocit, že všechno dohromady je prostě moc. Jak to máte vy? Jak se vypořádáváte s tlakem na výkon a očekáváním, která si kladete na ramena? Zkoušela jsem různé metody time managementu, ale i přesto se mi zdá, že mi unikají důležité úkoly a na konci dne jsem unavená a frustrovaná. Nechci být neproduktivní nebo selhávat v tom, co dělám. Myslíte si, že by mi mohla pomoci nějaká změna rutiny? Nebo by stálo za to zamyslet se nad tím, zda nemám přetížený rozvrh? Co vám pomohlo v podobných situacích? Někdo říká, že je dobré si udělat seznam věcí, které chci stihnout a pak je postupně odškrtávat, ale já mám pocit, že kdybych měla mít další list úkolů, tak už bych toho měla víc než dost. Jaké praktiky používáte vy na udržení rovnováhy mezi pracovním a osobním životem? Ráda bych slyšela vaše názory a tipy. Děkuju!