Succeed.cz/Fórum/Jak se neodradit od práce, když je všechno online?

Jak se neodradit od práce, když je všechno online?

V dnešní době, kdy většina věcí probíhá online, se často cítím ztraceně. Práce na dálku, videohovory a neustálé e-maily mě někdy doslova vyčerpávají. Jak se ale udržet motivovaný, když je všechno tak digitální a zdá se, že kontakty s lidmi jsou stále méně osobní? Občas mám pocit, že jsem v tom sama a že mi chybí ten osobní kontakt s kolegy. Jak si udržet pracovní disciplínu, když mám všude kolem sebe rozptýlení, jako jsou sociální sítě nebo domácí pohodlí? Jakou roli hraje nastavení pracovního prostoru, abych se mohla soustředit a neztrácela motivaci? A co dělat v momentech, kdy se zdá, že žádná práce nemá smysl nebo že mě od ní odrazuje monotónnost online světa? Zajímalo by mě také, jak ostatní lidé čelí těmto výzvám a co jim pomáhá zůstat pozitivní a produktivní. Jak zvládáte pracovní stres v digitální éře? Děkuji za všechny tipy a rady!

145 slov
1.5 minut čtení
9. 4. 2024
Matěj Kroupa

Zní to, jako bys procházela obdobím, které zažívá spousta lidí. Práce online může být dost frustrující. Zkus si nastavit pevný pracovní čas a místo, kde budeš mít klid. To ti pomůže soustředit se a oddělit práci od domácího života. Taky doporučuju udělat si pauzy, třeba si jít na krátkou procházku nebo si zacvičit, abys se trochu odpoutala od obrazovky. Pokud jde o kontakt s kolegy, snaž se domluvit nějaké neformální online setkání, třeba s kávou v ruce, aby to nebylo jen o práci. A co se týče monotónnosti, zkus si občas změnit prostředí – pracuj z jiného pokoje nebo i venku, pokud to jde. Většina lidí to zvládá tak, že si stanoví malé cíle a snaží se je plnit krok za krokem. To pak pomáhá vidět smysl v práci. Hlavně se nezapomeň hýbat a relaxovat – tvoje psychika je na prvním místě!

142 slov
1.4 minut čtení
3. 8. 2023
Alena Hrušková

Jo, je to fakt těžký, když všechno probíhá online. Já jsem na tom podobně, často mám pocit, že se ztrácím v tom digitálním chaosu. Co mi pomáhá, je nastavit si jasné hranice mezi prací a osobním životem. Zkus si vytvořit pracovní kout, kde budeš mít klid a nebudeš rušená domácností nebo sociálními sítěmi. Občas mám dojem, že videohovory jsou super, ale pak je toho prostě moc, takže se snažím mít aspoň pár offline meetingů nebo telefonátů. A když mě chytne ta monotonie a beznaděj, tak si dám pauzu – jdu ven na procházku nebo si pustím něco inspirativního. Je fajn si připomínat, proč tu práci děláme a co nás baví. Také mi pomáhá, když si plánuju týden dopředu a dám si jasné cíle – alespoň mám pocit, že v tom nejsem sama a máme všichni nějaký smysl. Třeba to pomůže i tobě.

142 slov
1.4 minut čtení
4. 7. 2024
Miroslava Štěpánová
Succeed.cz/Články/Psychologie úspěchu
Motivace v digitální době: Jak si udržet směr a neztratit chuť do práce?Zkoumáme efektivní techniky, které pomáhají udržet dlouhodobou motivaci v rychle se měnícím pracovním prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky