Succeed.cz/Fórum/Ztrácím motivaci v digitálním podnikání, co teď?

Ztrácím motivaci v digitálním podnikání, co teď?

Nějakou dobu už se snažím rozjet své digitální podnikání, ale poslední dobou mám pocit, že mi chybí motivace a energii. Všechno začalo tak nadějně, měl jsem plno nápadů a cíle, které jsem chtěl dosáhnout. Ale teď se mi zdá, že se všechno zpomalilo a já mám pocit, že jenom přežívám od jednoho dne k druhému. Nejspíš to znáte – někdy máte chuť pracovat na svých projektech, ale pak jsou dny, kdy se nemůžete donutit udělat ani krok vpřed. Mám pochyby o tom, jestli to, co dělám, má smysl. Jak jste to zvládli vy? Co vám pomohlo překonat podobné období? Zkoušel jsem různé techniky, jako je plánování nebo vizualizace úspěchu, ale nic nezabírá. Mám pocit, že mi chybí inspirace a že nevím, jak znovu najít tu správnou energii a vášeň pro to, co dělám. Pořád se snažím motivovat sám sebe tím, že čtu knihy nebo poslouchám podcasty o podnikání, ale nakonec to vždycky skončí u toho, že mě to jenom na chvíli povzbudí. Jaké máte tipy na to, abych znovu našel tu správnou motivaci v digitálním světě? Je nějaký konkrétní způsob nebo strategie, která vám fungovala? Jak se vypořádáváte s krizemi motivace? Díky za jakoukoli radu alebo zkušenost!

197 slov
2 minut čtení
19. 12. 2023
Věra Dobiášová

Zní to, jako bys zažil něco, co se stává spoustě lidí v podnikání. Je normální občas ztratit motivaci a cítit se frustrovaně. Mě pomohlo se na chvíli odpojit od pracovního procesu. Zkus si vzít pár dní volno, udělej si něco, co tě baví nebo relaxuje, ať už je to sport, příroda nebo jen chození ven s přáteli. Někdy je dobré změnit prostředí, třeba pracovat z kafíčka nebo coworkingového prostoru. A pokud jde o inspiraci, zkus najít někoho, kdo dělá něco podobného jako ty a sleduj jejich cestu. Vzájemná podpora je super motivátor. A pak, když se vrátíš k práci, zkus si nastavit malé cíle – něco, co dokážeš splnit za den nebo dva, místo velkých plánů, které tě akorát stresují. Malé úspěchy tě mohou nabudit k dalším krokům.

128 slov
1.3 minut čtení
17. 12. 2024
Vladimíra Prokopová

Ztráta motivace je normální, to se stává snad každému, kdo dělá něco dlouhodobě. Zkus se zaměřit na malé cíle místo velkých projektů. Třeba si stanov denní úkoly, které zvládneš klidně i za hodinku. Také pomůže změnit prostředí – vyjdi ven, pracuj v kavárně nebo na jiném místě. A nezapomeň si vyčlenit čas jen pro sebe, abys nevyhořel. Můžeš zkusit i brainstormovat s někým jiným, třeba přítel nebo kolega ti dodá nový pohled na věc. A hlavně – neboj se odpočívat. Někdy je prostě lepší si dát pauzu a pak se vrátit s novou energií.

94 slov
0.9 minut čtení
1. 1. 2025
Aleš Jelínek
Succeed.cz/Články/Psychologie úspěchu
Motivace v digitální době: Jak si udržet směr a neztratit chuť do práce?Zkoumáme efektivní techniky, které pomáhají udržet dlouhodobou motivaci v rychle se měnícím pracovním prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky