Jaká jsou hlavní rizika podnikání, o kterých bych měl vědět?
Přemýšlím o tom, že bych se pustil do vlastního podnikání, ale strašně mě zajímají všechna ta rizika, která s tím přicházejí. Já vím, že podnikání může být skvělá cesta k finanční nezávislosti a svobodě, ale zároveň mi pořád vrtá hlavou, co když se něco pokazí. Mám pocit, že vidím kolem sebe spoustu úspěšných lidí a jejich příběhy jsou inspirativní, ale pak jsou tu i ti, co zkrachovali a o tom se moc nemluví. Jaké jsou tedy ty největší rizika, na která bych si měl dát pozor? Je to třeba nedostatek financí na začátku nebo špatně načasovaná investice? Nebo jak je to s konkurencí? Mám strach z toho, že nevím, jak se orientovat v trhu a jak oslovit zákazníky. Jak tedy správně nastavit podnikový plán, aby se minimalizovala rizika? Co třeba legislativa nebo účetnictví? Musím mít nějakého odborníka na tohle všechno? A co kdybych udělal špatné rozhodnutí a investoval do něčeho, co není rentabilní? Jak poznám, jestli je moje obchodní myšlenka životaschopná? Věřím, že zkušenosti ostatních by mi mohly hodně pomoci. Jaké rady máte pro někoho, kdo chce začít podnikat, ale bojí se těchto všech rizik? Jak jste to zvládli vy?