Co všechno stojí peníze při zakládání firmy?
Přemýšlím o založení vlastní firmy a chtěl bych se zeptat, co všechno vlastně stojí peníze? Nejde mi jen o to, jaké jsou náklady na registraci, ale i o další výdaje, které je potřeba mít na paměti. Třeba mě zajímají poplatky za živnostenský list nebo jiné administrativní věci, na které bych mohl zapomenout. Jaké jsou náklady na účetní služby, pokud je budu potřebovat, a jaká je cena za různé licence nebo povolení, pokud podnikám v nějakém regulovaném oboru? Co třeba vybavení kanceláře nebo provozovny – myslím tím počítače, nábytek, tiskárny a další techniku? Jaké jsou náklady na marketing a reklamu, abych se dostal do povědomí zákazníků? Dále bych chtěl vědět, jak si mám rozpočet na zaměstnance, pokud plánuji někoho najmout. Jaké jsou náklady na mzdy a další výdaje jako pojištění nebo odvody? A co pronájem prostor – kolik to může přibližně stát a na co si dát pozor? Zkrátka mě zajímá, co všechno je potřeba zaplatit před tím, než se vůbec rozjede podnikání. Byl bych moc vděčný za všechny tipy a zkušenosti od těch, kteří už tento proces prošli.