Succeed.cz/Fórum/Ztráta motivace v podnikání - co dělat?

Ztráta motivace v podnikání - co dělat?

V poslední době se cítím tak nějak ztracený a úplně bez energie, co se týče mého podnikání. Začínal jsem s velkým nadšením, měl jsem skvělé plány a cíle, ale teď mám pocit, že všechno jde pomalu do kytek. V práci se mi nedaří, úkoly se hromadí a já už nevím, jak se donutit pokračovat. Nechci to vzdát, protože jsem do toho investoval spoustu času i peněz, ale motivace je pryč. Dříve jsem se těšil na každý nový projekt, ale teď se mi zdá, že mě nic nebaví. Přemýšlím o různých strategiích, jak znovu najít ten správný směr, ale zatím to nepomohlo. Rád bych slyšel názory a tipy od lidí, kteří si tímto obdobím prošli. Jak jste se vyrovnali se ztrátou motivace? Co vám pomohlo vrátit se zpět na správnou cestu? Existují nějaké konkrétní techniky nebo přístupy, které vám fungovaly? Jak překonat ten pocit apatie a znovu načerpat energii pro své podnikání? Díky všem za rady.

155 slov
1.6 minut čtení
24. 6. 2022
Věra Průchová

Ztráta motivace je normální, s tím si prošlo asi každý podnikatel. Zkus se na to podívat z jiného úhlu. Možná by pomohlo, kdybys si dal chvíli pauzu, nebo aspoň změnil prostředí, kde pracuješ. Někdy stačí i jen přestávka od rutiny. Můžeš zkusit na chvíli se zaměřit na něco jiného, co tě bavilo – třeba něco kreativního nebo sport. Nápady a energie často přicházejí, když se na to nevěnuješ pořád. Také bys mohl zkusit si stanovit menší cíle – místo velkých plánů si dej jednodušší úkoly, které zvládneš splnit. Tím si můžeš zvednout náladu a sebevědomí. Neboj se mluvit s ostatními podnikateli, sdílet zkušenosti a třeba i problémy. To může hodně pomoct, když vidíš, že v tom nejsi sám. A hlavně si připomeň, proč jsi začal, co tě na tom bavilo ze začátku. To může být klíč k tomu, jak se vrátit zpět k nadšení.

144 slov
1.4 minut čtení
26. 1. 2024
Patrik Jiránek

Ztráta motivace je fakt těžká, znám to. Měl jsem podobný pocit, když se mi nedařilo a všechno šlo pomalu. Zkusil jsem pár věcí, co mi pomohly. První byla změna prostředí – třeba jsem se přesunul na jiný stůl nebo do kavárny. Nový vibe může fakt pomoct. Pak jsem si dal pauzu a snažil se dělat něco úplně jiného, co mě bavilo – sport, knížky nebo jen tak venku. Někdy je prostě dobrý vypnout a nechat myšlenky plynout. Také jsem si napsal seznam malých cílů. Když uděláš i drobný pokrok, tak se cítíš líp. A ještě jedna věc, mluvit s někým o tom, co tě trápí, může fakt pomoct vidět věci jinak. Držím palce!

113 slov
1.1 minut čtení
3. 11. 2023
Ondřej Šilhavý
Succeed.cz/Články/Mindset milionáře
Sebedisciplína: Klíč k trvalému úspěchuObjevte, jak sebedisciplína hraje klíčovou roli v dosahování cílů a jak ji můžete rozvíjet ve svém životě.
1000 slov
10 minut čtení
20. 2. 2022
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky