Jak si nastavit denní rutinu pro lepší produktivitu?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně nastavení denní rutiny, která by mi pomohla být produktivnější. Myslím tím, jak si rozplánovat den tak, abych stíhal vše, co potřebuji udělat, a ještě mi zbýval čas na relaxaci a odpočinek. Mám pocit, že většinou ztrácím čas na věci, které nejsou až tak důležité, a pak se cítím přehlcený. Jaké máte tipy na to, jak začít den? Měli byste mít nějaký rituál na ráno, nebo je lepší hned začít s prací? A co večer? Jak si ho správně naplánovat, abych mohl efektivně zhodnotit, co jsem během dne udělal? Hodně lidí mluví o plánování a prioritizaci úkolů, ale nikdy nevím, kde začít. Jaké techniky vám fungují? Pomohlo vám třeba vést si deník nebo používat nějaké aplikace? Myslím si, že v dnešní době je snadné se nechat rozptýlit různými podněty a technologií, takže bych chtěl najít způsob, jak se víc soustředit. Co třeba jídlo a spánek? Kolik času by měl člověk věnovat těmto základním věcem? Zajímalo by mě také, jestli má význam mít v průběhu dne pauzy a jak často. Slyšel jsem o Pomodoro technice, ale nejsem si jistý, jestli je pro mě ta pravá. Zkrátka hledám jakousi mapu k vytvoření funkční denní rutiny. Děkuju za každý tip a radu!