Succeed.cz/Fórum/Kdy je nejlepší oslovit investory, když mám nový projekt?

Kdy je nejlepší oslovit investory, když mám nový projekt?

Mám nový projekt, na kterém jsem pracoval několik měsíců, a teď přemýšlím, kdy je ten pravý čas začít oslovovat investory. Uvažoval jsem nad tím, jestli by to mělo být ještě před tím, než bude projekt plně rozvinutý, nebo spíš až když budu mít nějaké konkrétní výsledky a prototyp. Zároveň se mi honí hlavou otázky ohledně toho, jak moc by měl být projekt připravený, aby zaujal investory. Měl bych mít už nějaké základní čísla, jako jsou předpokládané náklady a výnosy? Nebo stačí mít dobrou prezentaci a jasnou vizi? A co se týče načasování – má smysl čekat na nějaké konkrétní události v oboru nebo na trendy, které by mohly přilákat více pozornosti? Myslím si, že bych měl mít jasně vydefinovanou cílovou skupinu a strategii, ale nevím, jestli to všechno musí být hotové dřív než začnu s hledáním investorů. Rád bych slyšel názory ostatních, jak to vidí oni. Jak jste to měli vy? Kdy jste začali oslovovat investory? Jaké byly vaše zkušenosti a co byste doporučili někomu, kdo je na začátku?

169 slov
1.7 minut čtení
6. 7. 2022
Petr Málek

Kdy oslovit investory? To je celkem otázka. Já bych řekl, že čím dřív, tím líp, ale musíš mít aspoň nějakou vizi a základní myšlenku, co od toho čekáš. Prototyp není vždy nutný, ale pokud máš nějaké čísla ohledně nákladů a výnosů, tak to určitě pomůže. Investoři hledají jistotu, takže když jim ukážeš, že víš, kam směřuješ a máš plán, je to plus.

Načasování je taky důležitý. Občas je dobrý sledovat trendy a události v oboru – můžeš tím nahnat pozornost. Mít jasně vydefinovanou cílovou skupinu je taky klíčový. Když jsem oslovoval investory já, měl jsem už pár věcí zmáknutých, ale hlavně jsem měl entuziasmus a dobrou prezentaci. Takže nečekej příliš dlouho, ale buď připraven na otázky a kritiku. Zkušenosti s investory jsou různý, ale většinou se shodují na tom, že bys měl vědět, co děláš. Držím palce!

136 slov
1.4 minut čtení
24. 9. 2024
Kamila Urbanová

Kdy oslovit investory? To je fakt těžký. Obecně bych řekl, že je dobrý mít aspoň nějaký základní plán a vizi. Sice není potřeba mít vše hotový, ale když už máš alespoň prototyp nebo nějaký konkrétní výstupy, můžeš udělat lepší dojem. Klíčový jsou čísla – odhad nákladů a potenciální výnosy určitě pomůžou. Když investoři vidí, že víš, co děláš a máš promyšlenou strategii, mají větší chuť investovat. Co se týče načasování, tak pokud se ve tvém oboru objeví nějaké trendy nebo události, které by mohly zvýšit zájem o tvůj projekt, tak to určitě využij. Ale zase nemá smysl na něco čekat věčně. Klidně začni oslovovat dřív, než bude vše hotový, hlavně aby si měl jasnou představu o tom, co chceš a kdo je tvoje cílovka.

124 slov
1.2 minut čtení
10. 12. 2024
Vladimíra Hrubá
Succeed.cz/Články/Získávání investic
Kdy je nejlepší čas oslovit investory s vaším projektemObjevte, kdy a jak kontaktovat investory pro maximální úspěch vašeho projektu. Tento článek analyzuje klíčové faktory ovlivňující načasování a strateg...
1000 slov
10 minut čtení
8. 1. 2020
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky