Jak zjistit, jestli už je čas hledat investory pro můj byznys?
V poslední době uvažuji o svém byznysu a stále mě pronásleduje otázka, kdy je vlastně ten správný okamžik začít hledat investory. Je to něco, co mě trápí už delší dobu, protože chci, aby moje firma rostla a vyvíjela se, ale na druhou stranu mám strach, že bych mohl spěchat a nevyužít příležitosti, které se mi nabízejí. Jak poznám, že už je čas přestat být takzvaně bootstrapping a začít hledat vnější financování? Mám se zaměřit na nějaké konkrétní cíle, které bych měl dosáhnout před tím, než začnu oslovovat investory? Je důležité mít předem jasnou představu o tom, jaký typ investora hledám – jestli venture capital, angel investory nebo crowdfunding? A co když se mi podaří získat zájemce o investici, ale já ještě nemám vše připravené? Jaké signály bych měl sledovat ve svém podnikání, abych si byl jistý, že nastal ten pravý čas? Jak důležitá je finanční stabilita mé firmy? A co konkurence – ovlivňuje to nějak rozhodnutí o hledání investorů? Byl bych rád za jakékoliv rady nebo zkušenosti ostatních podnikatelů, kteří si tímto procesem prošli. Jak jste věděli, že je čas se posunout dál a přitáhnout další zdroje kapitálu?