Kdy začít hledat zahraniční investory pro firmu?
Zajímalo by mě, kdy je ten správný čas začít hledat zahraniční investory pro svou firmu. Mám pocit, že jsem v poslední době dosáhl určitého pokroku a moje podnikání začíná být stabilní, ale nejsem si jistý, jestli už je ten pravý moment. Myslíte, že je lepší to udělat hned teď, nebo by bylo rozumnější ještě chvíli počkat? Jaké faktory bych měl brát v úvahu, když přemýšlím o zahraničních investicích? Pomohlo by mi například mít nějaké solidní obchodní plány a finanční projekce? A co třeba zkušenosti s mezinárodním trhem? Je důležité mít už nějaké zákazníky v zahraničí předtím, než se do toho pustím? A co se týče potenciálních investorů – jak je najdu a jaké mají požadavky? Vím, že investoři často hledají něco konkrétního, ale jak se můžu ujistit, že moje firma je pro ně atraktivní? Taky bych rád věděl, jestli by mělo smysl nejdřív zkusit získat investici od domácích investorů, nebo je opravdu lepší jít rovnou za těmi zahraničními. Jaké máte zkušenosti vy s hledáním investorů? Kdy jste začali a co vám pomohlo nebo naopak uškodilo? Děkuji za jakoukoli radu!