Succeed.cz/Fórum/Co mám dělat, když mě kolega neustále vyrušuje?

Co mám dělat, když mě kolega neustále vyrušuje?

Mám takový problém v práci, který mě dost trápí a potřebuju poradit. Můj kolega, který sedí vedle mě, mě neustále vyrušuje. Je to takové zvláštní, protože když se snažím soustředit na svou práci, on mě pořád oslovuje s různými otázkami a komentáři. Nejde o nic důležitého, většinou se jen zmiňuje o věcech, které nejsou spojené s naším projektem. Často to vypadá, že je mu jedno, že bych měl být produktivní a že se snažím skončit s nějakým úkolem. Zkoušel jsem mu naznačit, že bych chtěl mít klid na práci, ale zdá se, že to moc nebere v potaz. Možná má potřebu komunikovat nebo něco podobného, ale já se cítím frustrovaný, protože nemůžu naplno využít svůj potenciál. Nevím, jestli mu mám nějak otevřeně říct, aby mě nechal na pokoji nebo jestli existují jiné způsoby, jak se s tím vypořádat. Bojím se také konfliktu, protože nechci, aby to mezi námi bylo nepříjemné. Měli jste někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili? Co mám dělat? Jak reagovat na vyrušování v kanceláři a neztratit při tom přátelství? Děkuju za jakoukoli radu.

177 slov
1.8 minut čtení
3. 10. 2021
Ivana Kovaříková

Myslím, že to je docela běžný problém v kanceláři. Zkus mu říct přímo, že potřebuješ víc klidu na práci. Můžeš to říct v pohodě, třeba něco jako: "Hele, teď se snažím soustředit na tenhle úkol, mohl bys mi dát chvilku klid?" Tím mu jasně ukážeš, co potřebuješ. Možná si ani neuvědomuje, že tě vyrušuje. Také bys mohl zkusit mít sluchátka nebo něco takového, to často lidi odradí od vyrušování. Pokud to nepomůže, zvaž mluvit s nadřízeným nebo nějakým HR, aby ti poradili, co s tím dělat. Hlavně se neboj říct, co cítíš – bylo by blbý nechat si to pro sebe a pak být naštvaný. Držím palce!

107 slov
1.1 minut čtení
30. 8. 2022
Kamila Kovářová

Taky jsem měl podobný problém s kolegou. Zkus mu to říct narovinu, ale v klidu. Můžeš říct něco jako: "Hele, potřebuju se teď soustředit na práci, tak bych byl rád, kdybys mě na chvíli nechal být." Zkus mu navrhnout nějaký čas, kdy můžeš mít pauzu a pokecat, třeba po pracovní době nebo během oběda. Třeba to pochopí a uvidí, že mu nechceš ublížit. Pokud ne, tak si můžeš třeba na stůl dát sluchátka nebo si udělat nějaké signály, že teď fakt nemáš čas. Ale hlavně buď klidný a neber to osobně, někdy prostě lidi nevědí, kdy přestat. Držím palce!

99 slov
1 minut čtení
16. 12. 2024
Lukáš Baloun
Succeed.cz/Články/Work-life balance
Jak si nastavit hranice v pracovním prostředí: Klíč k úspěšnému a vyváženému životuNaučte se, jak správně nastavit hranice v pracovním prostředí a zjistěte, jak to může pozitivně ovlivnit váš osobní i profesní život. Hranice vám pomo...
1000 slov
10 minut čtení
14. 6. 2021
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky