Succeed.cz/Fórum/Co mi pomůže rychle se zrelaxovat po dlouhém dni?

Co mi pomůže rychle se zrelaxovat po dlouhém dni?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co mi může rychle pomoci zrelaxovat po dlouhém a náročném dni stráveném v práci. V poslední době jsem opravdu unavený, ať už je to kvůli stresu z pracovních projektů, které se neustále hromadí, nebo kvůli dlouhým hodinám stráveným před počítačem. Někdy mám pocit, že mi chybí nějaké jednoduché techniky nebo metody, které by mi mohli pomoci vyčistit hlavu a najít si chvíli pro sebe. Slyšel jsem o různých relaxačních cvičeních, meditaci, možná i o aromaterapii nebo nějakých lehkých sportovních aktivitách, ale nevím, co by bylo opravdu efektivní a snadné začlenit do mého dne. Chtěl bych se také dozvědět, zda jsou nějaké tipy na rychlé cvičení nebo protahování, které bych mohl udělat doma po příchodu z práce. Také mě zajímají názory na využití hudby nebo přírodních zvuků k uvolnění a snížení stresu. Jaké máte zkušenosti s odpočinkem po dlouhém dni a co byste doporučili? Děkuji za všechny tipy!

153 slov
1.5 minut čtení
28. 6. 2024
Milan Bílek

Rychlý relax po práci? Mám pár tipů. Zkus nějaké jednoduché protahování, třeba pár minut na záda a krk, to fakt pomůže po celém dni u počítače. Meditace je super, ale začni klidně s pár minutami a sleduj dech. Aromaterapie může být fajn, levandulový olej je prý skvělej na uklidnění. A co takhle si pustit oblíbenou hudbu nebo přírodní zvuky? Voda, lesní zvuky - to vždycky zlepší náladu. Když máš náladu na pohyb, zkuste krátkou procházku nebo nějaký lehký sport doma, třeba jógu, na YouTube najdeš spoustu videí. Zkrátka najdi si, co ti vyhovuje a co ti dělá radost. Jo a nezapomeň si udělat čas jen pro sebe!

107 slov
1.1 minut čtení
15. 11. 2024
Denisa Špačková

Zrelaxovat po dlouhém dni je fakt důležitý. Mně osobně pomáhá, když si udělám chvilku na pár hlubokých dechů. Klidně si sednu nebo lehnu, zavřu oči a soustředím se jen na dýchání. Taky doporučuji protahování – stačí pár minut, abys uvolnil napětí v krku a zádech. Můžeš vyzkoušet jednoduché cviky jako jsou kočičí hřbet nebo protahovací pohyby rukama.

Meditace je taky super, ale nemusíš hned sedět hodinu v tichu. Zkus třeba 5–10 minut s nějakou relaxační hudbou nebo přírodními zvuky. To ti fakt pomůže utřídit myšlenky.

Pokud máš rád aromaterapii, tak vonné oleje jako levandule nebo eukalyptus můžou udělat divy. Klidně si je dej do difuzéru nebo si je nakapej na polštář.

Na závěr – jít ven na procházku nebo si dát lehké cvičení jako jógu může být taky fajn. Po práci to fakt osvěží hlavu. Každý to má jinak, tak zkus, co ti sedne nejvíc.

145 slov
1.5 minut čtení
2. 2. 2024
Viktor Šváb
Succeed.cz/Články/Work-life balance
Psychologie odpočinku: Jak si správně odpočinout a načerpat energiiObjevte, jak důležitý je kvalitní odpočinek pro vaše zdraví a výkon. Naučte se techniky a přístupy pro efektivní relaxaci a regeneraci.
1000 slov
10 minut čtení
10. 7. 2023
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky