Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se tým rozpadá v digitálním prostředí?

Co dělat, když se tým rozpadá v digitálním prostředí?

Mám takový problém a nevím, jak ho řešit. Pracuji v digitální agentuře a poslední dobou se mi zdá, že náš tým se začíná rozpadat. Napřed to vypadalo slibně, ale s tím, jak jsme přešli na práci na dálku, tak se to všechno změnilo. Člověk by si řekl, že technologie nám pomohou být víc spojeni, ale je to právě naopak. Komunikace je slabá, lidé se neozývají, schůzky se odkládají a já mám pocit, že nikdo už nemá zájem na tom, co děláme. Nevíte, co s tím? Jak motivovat lidi, aby se více zapojili? Měli jsme dobré nápady a teď to vypadá, že se ztrácíme. Myslím, že bych měl udělat něco radikálního, ale co? Zkusit nějakou teambuildingovou aktivitu online? Nebo bych měl zavést pravidelné check-iny? Zkrátka nevím, jak z toho ven. Jaké máte zkušenosti s podobnými situacemi? Co jste dělali vy, když váš tým čelil podobným problémům v digitálním prostředí?

148 slov
1.5 minut čtení
18. 8. 2023
Vojtěch Zeman

Tohle je fakt ošemetná situace a znám to moc dobře. Práce na dálku může fakt udělat s týmem divy. Zkus prostě zavést pravidelný check-iny, to se mi osvědčilo, lidi pak mají motivaci se ozvat a nechat ostatní vědět, co dělají. Můžeš to udělat i jako krátký stand-up, každý řekne, na čem pracuje a co potřebuje. Potom teambuilding online taky není špatnej nápad, klidně nějakou hru nebo soutěž, co by lidi spojilo. Vytvořit nějaký prostor pro neformální konverzaci je super, aby si mohli pokecat i mimo pracovní věci. Hlavně se snaž zůstat pozitivní a motivovaný ty sám, to nakazí i ostatní. Hlavní je ukázat, že na týmu záleží a že ti na tom záleží. Držím palce.

115 slov
1.2 minut čtení
4. 11. 2023
Vlastimil Sýkora

Když se tým rozpadá, je to fakt blbý. Na dálku se fakt špatně komunikuje a spousta lidí se prostě odpojí. Zkus do toho vnést nějakou strukturu. Pravidelný check-iny můžou pomoct, aby si lidi povídali o tom, co dělají a jak se mají. Taky zkus nějaké online teambuildingové aktivity, třeba virtuální hry nebo společné brainstormování. Určitě by stálo za to udělat i neformální schůzky, kde se nebude řešit práce, ale spíš osobní věci. To může lidi víc sblížit a motivovat je k tomu, aby se víc zapojili do práce. Někdy stačí jen připomenout, proč vlastně děláme to, co děláme, a jak je důležité být v tom spolu. Držím palce!

108 slov
1.1 minut čtení
16. 11. 2023
Ondřej Kafka
Succeed.cz/Články/Týmová spolupráce
Role leadera při podpoře týmové spolupráce: Jak být efektivním vedoucím v digitální doběObjevte způsoby, jak lídři mohou motivovat svůj tým a zlepšovat mezilidské vztahy na pracovišti v digitální éře.
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2021
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky