Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mám pocit, že se v práci nikam neposouvám?

Co dělat, když mám pocit, že se v práci nikam neposouvám?

V poslední době se mi zdá, že stagnuji na svém pracovním místě. Mám pocit, že dělám stejné úkoly dokola a že se nikam neposouvám. Zkoušel jsem se bavit s kolegy a šéfem o možnosti dalšího vzdělávání nebo nějakých specializovaných školeních, ale zdá se, že to moc nefunguje. Jaký je nejlepší způsob, jak najít nové výzvy a příležitosti k růstu? Mám se zaměřit na to, abych si sám vyhledal další projekty nebo by bylo lepší hledat nástroje či kurzy, které by mi pomohly zlepšit mé dovednosti? Uvažoval jsem i o změně zaměstnání, ale rád bych nejdříve zjistil, jestli existují jiné cesty, jak se posunout tam, kde jsem. Mohlo by být užitečné mít jasný plán kariérního rozvoje? Jaké kroky byste mi doporučili podniknout, abych svůj pocit stagnace překonal? Je normální mít takové pocity v určité fázi kariéry? Co udělat pro to, aby má práce byla zase naplňující a motivující?

147 slov
1.5 minut čtení
23. 6. 2024
Vojtěch Bláha

Stagnace v práci je fakt běžná, hodně lidí to zažívá. Zkus si udělat nějaký plán kariérního rozvoje, třeba si sepiš, co chceš umět a jak to dosáhnout. Můžeš hledat projekty, na kterých bys mohl pracovat mimo své běžné úkoly – občas se vyskytne něco zajímavého i v týmu nebo v rámci firmy. Pokud to nevyjde, klidně zvaž změnu zaměstnání, ale nejdřív zkus posunout situaci tam, kde jsi. Učení nových dovedností je vždycky dobrý krok, ať už přes online kurzy nebo workshopy. Hlavně si dej pozor, aby práce byla pro tebe zase motivující. Někdy stačí drobné změny v denním režimu nebo přístup k práci, abys se cítil lépe.

107 slov
1.1 minut čtení
15. 5. 2024
David Toman

Stagnace v práci je fakt běžná, neboj se toho. Zkus se zaměřit na vlastní iniciativu, třeba si vyhledej projekty, které bys mohl navrhnout šéfovi. Někdy stačí malá změna v přístupu k práci, třeba zkusit převzít více odpovědnosti nebo se zapojit do týmových aktivit. Co se týče vzdělávání, najdi si online kurzy nebo workshopy, které tě zajímají a které by ti mohly pomoct rozšířit dovednosti. Můžeš taky zkusit networking, potkat nové lidi v oboru, kteří ti můžou ukázat nové příležitosti. A jo, plán kariérního rozvoje je fajn, můžeš mít jasnější cíl a motivaci. Změna zaměstnání je vždy možnost, ale nejdřív se zkus podívat na to, co můžeš udělat tam, kde jsi. Hlavně si pamatuj, že tohle není jenom tvoje situace a většina lidí si tím prošla. Hlavně se nesmíš vzdát a hledat způsoby, jak si práci znovu užít.

137 slov
1.4 minut čtení
3. 12. 2023
Miroslava Jahodová
Succeed.cz/Články/Sebezdokonalování
Co dělat, když stagnujete v kariéře? Praktické tipy na překonání kariérní stagnaceObjevte zajímavé a praktické tipy, jak překonat kariérní stagnaci a rozvíjet svou profesní dráhu. Naučte se nové strategie, které vám pomohou vybudova...
1000 slov
10 minut čtení
13. 4. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky