Succeed.cz/Fórum/Kde najdu dobré tipy na zlepšení kariéry?

Kde najdu dobré tipy na zlepšení kariéry?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, kde najdu nějaké dobré tipy na zlepšení své kariéry. V poslední době přemýšlím o tom, jak posunout svou profesní dráhu na další úroveň a rád bych se inspiroval od ostatních. Mám pocit, že v dnešní digitální době je tolik možností, ale zároveň je to i hodně matoucí. Existují nějaké knihy, blogy nebo videa, které byste doporučili? Co třeba online kurzy nebo webináře, které by mě mohly posunout? Zajímá mě i to, jestli někdo z vás má zkušenosti s networkingem a jak na to vůbec vyzrát. Mám pocit, že je to klíčové pro rozvoj kariéry, ale nevím, kde začít. A co třeba využití sociálních sítí jako LinkedIn? Je to opravdu efektivní pro hledání pracovních příležitostí nebo pro navazování kontaktů s lidmi v oboru? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří už něco podobného zažili. Děkuji za jakoukoli radu!

145 slov
1.5 minut čtení
2. 1. 2025
Marie Koubová

Takže, co se týče zlepšení kariéry, určitě se podívej na nějaké online kurzy. Můžeš zkusit třeba Coursera nebo Udemy – mají fakt širokou nabídku a většinou jsou za dobrou cenu nebo i zdarma. Knihy o osobním rozvoji taky můžou pomoct, třeba "Jak získávat přátele a působit na lidi" od Dale Carnegie je stará klasika, ale pořád funguje.

Networking je fakt důležitý, zkus se podívat na akce ve tvém oboru, kde můžeš potkat lidi a vyměnit si kontakty. LinkedIn bys rozhodně měl využívat, je to super nástroj na hledání jobů a propojení s lidma v branži. Nezapomeň tam mít aktuální profil, přidej si relevantní dovednosti a zapoj se do diskuzí.

Hlavně se neboj oslovit lidi a ptát se jich na rady – to ti může otevřít spoustu dveří. Tak hodně štěstí!

130 slov
1.3 minut čtení
18. 3. 2024
Dana Vondrová

Kde hledat tipy na zlepšení kariéry? Tak za mě doporučuji začít s knihama jako "7 návyků efektivních lidí" nebo "Jak získávat přátele a působit na lidi". Potom určitě koukni na online kurzy, třeba na Coursera nebo Udemy – je tam spousta různých témat, co ti můžou pomoct. Co se týče blogů, sleduj odborníky v oboru a jejich příspěvky, to může být fajn inspirace.

Networking je fakt důležitý! Zkus se zapojit do místních akcí nebo meet-upů, kde se scházejí lidi z tvé branže. LinkedIn je super pro navazování kontaktů, klidně oslovuj lidi, co tě zajímají a snaž se budovat vztahy. A nezapomeň si udržovat profil aktuální a aktivní. Když něco sdílíš nebo komentuješ, tak tím ukazuješ svou expertízu.

Takže shrnuto – čti knihy, uč se online, zapojuj se do komunit a buď aktivní na LinkedInu. Hodně štěstí!

136 slov
1.4 minut čtení
22. 5. 2024
Daniel Švanda
Succeed.cz/Články/Sebezdokonalování
Kde hledat inspiraci pro zlepšení sebe sama?Objevte místa a zdroje, které vám pomohou najít motivaci a inspiraci pro kontinuální osobní růst. Článek nabízí tipy na literaturu, online kurzy, přír...
1000 slov
10 minut čtení
23. 2. 2022
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky