Succeed.cz/Fórum/Proč bych měl/a stále chodit na školení a kurzy?

Proč bych měl/a stále chodit na školení a kurzy?

Zajímalo by mě, proč je vlastně tak důležité neustále se vzdělávat, ať už formou školení nebo různých kurzů? Mám pocit, že někdy je těžké najít motivaci, když už mám nějaké znalosti a zkušenosti z předchozích let. Proč by mi měly další kurzy přinést něco nového? Co když už mám pocit, že jsem na určité úrovni a nevím, jestli se vyplatí investovat peníze a čas do dalších školení? Je to jenom o nových certifikátech, nebo mi to může opravdu pomoct v kariérním postupu a třeba i ve zvyšování platu? Jaký je reálný přínos těchto aktivit v dnešním rychle se měnícím digitálním světě? Mám obavy, že se to může zdát jako ztráta času, když jsou některé kurzy dost drahé a já nevím, jestli mi to za to stojí. Kdo všechno vlastně tyto školení doporučuje? Jak víte, že konkrétní kurz je opravdu kvalitní? A co doporučení od známých nebo kolegů? Jak moc hrají roli v rozhodování? A co když se naučím něco nového, ale stejně to nebudu moci aplikovat ve své práci? Jaké jsou skutečné výhody pro nás jako pro profesionály v tomhle online světě? Není lepší investovat do praxe nebo do zkušeností přímo v terénu? Zajímalo by mě také, jaké trendy byste doporučili sledovat, aby člověk udržel krok s dobou. Co je podle vás nezbytné znát nebo umět pro úspěch v moderním podnikání? Je vůbec možné uspět bez neustálého učení se novým věcem?

231 slov
2.3 minut čtení
19. 7. 2024
Rudolf Šindelář

No, já si myslím, že školení a kurzy jsou fakt důležitý, i když už něco umíš. Svět se rychle mění, technologie se vyvíjejí a co platilo před rokem, dneska může být zastaralý. Představ si, že začneš dělat něco nového, tak je fajn mít znalosti z aktuálních trendů. Navíc, občas se ti na kurzu podaří potkat lidi z oboru, což může být dobrá příležitost na networking.

Určitě se vyplatí investovat do sebe, i když to může na první pohled vypadat jako zbytečnost. Můžeš získat nové certifikáty, ale i dovednosti, který pak můžeš využít v praxi. Pokud chceš postoupit v kariéře nebo třeba i dostat vyšší plat, tak ti to může pomoct.

O kvalitě kurzů se dá zjistit hodně z recenzí a doporučení od kolegů nebo známých. Pokud má někdo dobrou zkušenost, je to většinou známka, že bys to měl zkusit. A jo, praxe je super, ale kombinace teorie a praxe je ideální. Takže i když se naučíš něco novýho a nebudeš to hned aplikovat, tak to do budoucna můžeš využít.

Trendy? Určitě sleduj digitalizaci, umělou inteligenci a všechny tyhle novinky. Soft skills jsou taky hodně důležitý – komunikace, týmová práce a tak. Bez učení to dneska asi nepůjde. Takže nevzdávej se a hledej způsoby jak se posunout dál.

205 slov
2.1 minut čtení
21. 8. 2024
Patrik Sládek

Vzdělávání a školení jsou fakt důležitý, i když si připadáš, že už máš dost znalostí. Svět se rychle mění, technologie jdou dopředu a co bylo včera trendy, dneska může být out. Nový kurzy ti můžou přinést aktuální informace, dovednosti a někdy i certifikáty, který ti pomůžou v kariéře. Když se naučíš něco novýho, můžeš to pak aplikovat v práci a zlepšit tak svojí hodnotu na trhu práce.

Investice do školení se většinou vyplatí, pokud jsi opatrnej a vybíráš kvalitní kurzy. Zjisti si doporučení od kolegů nebo známých, kteří už něco absolvovali. Taky je dobrý koukat na hodnocení a reference.

Zkušenosti v terénu jsou samozřejmě nezbytný, ale bez teoretického zázemí to jde hůř. Trendy jako digitální marketing, data analýza nebo softwarový vývoj jsou teď hodně žádaný. Bez neustálého učení se ti může stát, že za pár let budeš trochu pozadu. Takže jo, investuj do školení, sleduj trendy a buď proaktivní. Může se to vyplatit víc než si myslíš.

155 slov
1.6 minut čtení
9. 6. 2024
Miroslav Rybář
Succeed.cz/Články/Sebezdokonalování
Proč je důležité investovat do svého vzdělání?Objevte, proč je kontinuální vzdělávání klíčem k profesnímu úspěchu a osobnímu rozvoji. Tento článek prozkoumá výhody investování do vzdělání a jeho d...
1000 slov
10 minut čtení
23. 1. 2024
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky