Proč bych měl/a stále chodit na školení a kurzy?
Zajímalo by mě, proč je vlastně tak důležité neustále se vzdělávat, ať už formou školení nebo různých kurzů? Mám pocit, že někdy je těžké najít motivaci, když už mám nějaké znalosti a zkušenosti z předchozích let. Proč by mi měly další kurzy přinést něco nového? Co když už mám pocit, že jsem na určité úrovni a nevím, jestli se vyplatí investovat peníze a čas do dalších školení? Je to jenom o nových certifikátech, nebo mi to může opravdu pomoct v kariérním postupu a třeba i ve zvyšování platu? Jaký je reálný přínos těchto aktivit v dnešním rychle se měnícím digitálním světě? Mám obavy, že se to může zdát jako ztráta času, když jsou některé kurzy dost drahé a já nevím, jestli mi to za to stojí. Kdo všechno vlastně tyto školení doporučuje? Jak víte, že konkrétní kurz je opravdu kvalitní? A co doporučení od známých nebo kolegů? Jak moc hrají roli v rozhodování? A co když se naučím něco nového, ale stejně to nebudu moci aplikovat ve své práci? Jaké jsou skutečné výhody pro nás jako pro profesionály v tomhle online světě? Není lepší investovat do praxe nebo do zkušeností přímo v terénu? Zajímalo by mě také, jaké trendy byste doporučili sledovat, aby člověk udržel krok s dobou. Co je podle vás nezbytné znát nebo umět pro úspěch v moderním podnikání? Je vůbec možné uspět bez neustálého učení se novým věcem?