Succeed.cz/Fórum/Jak mi vzdělání může pomoci v kariéře?

Jak mi vzdělání může pomoci v kariéře?

Jsem zvědavý, jak vlastně vzdělání ovlivňuje kariérní možnosti. Zajímá mě, jestli má smysl investovat čas a peníze do různých kurzů, školení nebo dokonce do vysoké školy, když se v dnešní době zdá, že mnozí lidé úspěšně podnikají nebo pracují bez formálního vzdělání. Jak moc je tedy důležité mít diplom, když chci uspět v moderním podnikání nebo v oblasti technologií? Můžete mi říct, jestli jsou nějaké konkrétní příklady, kdy vzdělání otevřelo dveře k lepším pracovním příležitostem? A co třeba certifikáty z online kurzů – mají váhu na trhu práce? Zajímalo by mě také, jestli se vyplatí zaměřit na specifické dovednosti nebo obory, které jsou v současnosti žádané. Jak se vlastně vzdělání propojuje s kariérním růstem? Děkuju předem za názory a tipy!

120 slov
1.2 minut čtení
22. 7. 2024
Ivana Jarošová

Vzdělání může mít dost velký vliv na kariéru, i když dneska je spousta lidí, co uspěli bez klasického diplomu. Záleží na oboru. Například v technologiích je hodně lidí, co začali s online kurzy a certifikáty, a ty teď mají na trhu docela váhu. Firmy často hledají praktické dovednosti víc než formální vzdělání. Na druhou stranu, pokud chceš pracovat v něčem jako medicína nebo právo, tak bez vysoké školy to moc nejde.

Investice do vzdělání ti může otevřít dveře k lepším pracovním příležitostem, hlavně pokud jde o networking a kontakty. Mnoho lidí dostalo práci díky známým z vysoké školy nebo kurzů. Specifické dovednosti jako programování, datová analytika nebo marketing jsou teď hodně žádané, takže na to se určitě zaměř.

Každopádně to chce najít rovnováhu. Pokud se rozhodneš investovat do vzdělání nebo kurzů, vybírej ty, které mají dobrou reputaci a také ti dají nějakou praxi. Vzdělání a kariérní růst jdou ruku v ruce, ale vždycky záleží na konkrétním oboru a tvých cílech.

158 slov
1.6 minut čtení
13. 6. 2024
Vlastimil Rozsypal

Takže, vzdělání může dost pomoct, ale záleží na oboru. V některých profesích jako medicína nebo právo je to nutnost. U technologií je to trochu jinak – spousta lidí se dostala do IT bez vysoké školy, prostě se naučili programovat online. Ale mít diplom ti může otevřít dveře na lepší pozice a větší platy. Certifikáty z online kurzů? Ty jsou čím dál víc uznávané, zvlášť když ukážeš, co umíš. Důležitý je zaměřit se na dovednosti, co jsou teď v kurzu – jako datová analýza nebo kybernetická bezpečnost. Vzdělání ti taky pomůže budovat síť kontaktů a zkušenosti, což se v kariéře hodně počítá. Takže investice do vzdělání většinou stojí za to, pokud víš, co chceš dělat.

114 slov
1.1 minut čtení
29. 9. 2024
Kristýna Kolmanová
Succeed.cz/Články/Sebezdokonalování
Proč je důležité investovat do svého vzdělání?Objevte, proč je kontinuální vzdělávání klíčem k profesnímu úspěchu a osobnímu rozvoji. Tento článek prozkoumá výhody investování do vzdělání a jeho d...
1000 slov
10 minut čtení
23. 1. 2024
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky