Co bych měl vědět před investováním do startupů založených na AI?
Zajímá mě, co všechno bych měl zvážit, než se pustím do investování do startupů zaměřených na umělou inteligenci. V poslední době je to hodně populární téma a zdá se, že je to směr, kterým se budoucnost ubírá. Ale jak vlastně poznat, které projekty mají potenciál a které jsou jen hype? Je důležité sledovat tým, který za startupem stojí? Jak moc by měly zajímat technologické inovace a jejich aplikace v reálném světě? A co tržní potřeby – jak mám zjistit, jestli je vůbec poptávka po tom, co daný startup nabízí? Myslím na rizika a možné ztráty, proto bych rád věděl, jak si udělat lepší obrázek o tom, jaké jsou šance na úspěch. Mám se také podívat na uživatelskou základnu nebo investice do výzkumu a vývoje? Jak si ověřit, že startup není jen bublina bez skutečné hodnoty? A co regulace a právní aspekty – jsou startupy v oblasti AI nějak zvlášť sledované nebo regulované? Je nějaký způsob, jak se nechat inspirovat úspěšnými investory a jejich strategiemi? Jaké jsou nejlepší nástroje nebo platformy pro sledování trendů v tomto oboru? Rád bych slyšel názory těch, kteří mají více zkušeností s investováním do technologií a konkrétněji do umělé inteligence. Každý tip nebo rada by byla vítaná!