Succeed.cz/Fórum/Jak se dostat přes kreativní blok, když mám napsat důležitou prezentaci?

Jak se dostat přes kreativní blok, když mám napsat důležitou prezentaci?

Potřebuju radu, protože se cítím úplně zablokovaný a nemůžu se dostat k psaní prezentace, která je fakt důležitá. Mám termín na zítra a hlava mi prostě nepracuje. Zkoušel jsem různé techniky jako brainstorming nebo psaní bez přemýšlení, ale nic nefunguje. Myslíte, že je lepší udělat si pauzu a jít na procházku nebo se snažit na tom sedět, i když jsem úplně vyčerpaný? Taky mě napadlo, jestli by pomohlo podívat se na nějaké inspirativní videa nebo články, ale mám strach, že bych se odklonil od toho, co potřebuju udělat. Jaké máte tipy na to, jak překonat kreativní blok? Co byste dělali v takové situaci? Je dobré hledat pomoc u kolegů nebo přátel a ptát se jich na názory? Rád bych věděl, jak to děláte vy, když jste pod tlakem a potřebujete najít nějaké nápady a motivaci k práci. Díky za každou radu!

141 slov
1.4 minut čtení
20. 10. 2023
Dominik Hladík

Kreativní blok je fakt šílený. Zkus si udělat pauzu, jít ven na čerstvý vzduch, třeba ti to trochu uvolní hlavu. Někdy stačí jen se projít a najednou ti něco dojde. Taky můžeš zkusit tu techniku „myšlenková mapa“, kde si napíšeš hlavní téma a kolem toho házíš nápady. Ale klidně se inspiruj i tím, co dělají ostatní, na netu je spousta videí a článků. Jen si dej pozor, aby tě to nezahltilo. Pomoc od kolegů nebo přátel je super nápad, třeba mají nějaký pohled, co by ti mohlo pomoct. A pokud jsi totálně vyčerpaný, tak klidně zalez na chvíli do postele a odpočiň si, to ti může pomoct se na to dívat s čistější hlavou. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
8. 8. 2024
Milan Klíma

Kreativní blok je fakt opruz, to znám. Když se cítíš zablokovaný, tak si zkus fakt na chvíli vypnout hlavu. Jít na procházku nebo si na chvilku odpočinout často pomůže uvolnit myšlenky. Někdy stačí se prostě trochu pohnout, ať už je to venku nebo jen si udělat čaj a chvilku relaxovat. Zkus se na to podívat z jiného úhlu, třeba si dej cíle na malé kousky - místo celý prezentace zkus napsat jen úvod nebo pár bodů. Inspirativní videa můžou být fajn, ale dej si pozor, aby tě to nenasměrovalo jinam než potřebuješ. A co se týče pomoci od kolegů nebo přátel, určitě se jich zeptej – někdy i jejich názory můžou rozproudit nové nápady. Klidně zkombinuj víc těchto tipů, třeba procházka + brainstorming s kamarádem. Držím palce!

127 slov
1.3 minut čtení
31. 1. 2024
Pavel Pernica
Succeed.cz/Články/Kreativní myšlení
Kreativní techniky pro překonání blokad a stagnace v práciObjevte osvědčené kreativní techniky, které vám pomohou překonat blokády a stagnaci v práci. Naučte se, jak generovat nové nápady a posunout se vpřed ...
1000 slov
10 minut čtení
3. 11. 2020
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky