Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mám pocit, že práce stojí na místě a nic se neděje?

Co dělat, když mám pocit, že práce stojí na místě a nic se neděje?

Dobrý den všem, jsem ve fázi, kdy mám pocit, že se moje kariéra nějak zasekla. Pracuji na stejné pozici už několik let a mám dojem, že se nic neposouvá. Většinou se snažím být proaktivní a přicházet s novými nápady, ale zdá se mi, že mé úsilí nikdo neoceňuje. Často mám pocit, že se sice hodně pracuje, ale výsledky neodpovídají očekáváním a většina projektů skončí na mrtvém bodě. Zkoušel jsem diskutovat s nadřízenými o mých cílech a ambicích, ale nic konkrétního z toho nevzešlo. Jaké jsou vaše zkušenosti s podobnou situací? Co byste doporučili dělat v takové situaci? Jak najít motivaci a směr, když máte pocit, že práce jde jen pomalu nebo dokonce nikam? Je lepší hledat nové příležitosti jinde nebo investovat čas do zlepšení situace tam, kde teď jsem? Jaké metody nebo techniky vám pomohly překonat takové období stagnace? Děkuji za jakoukoliv radu alebo zkušenost!

145 slov
1.5 minut čtení
14. 2. 2022
Simona Jonášová

Pochopitelne, to se stává spoustě lidí. Zaseknout se v kariéře není žádná sranda. Možná by stálo za to zamyslet se nad tím, co tě vlastně baví a co bys chtěl dělat. Zkus se podívat na možnosti vzdělávání nebo nějaké kurzy, co by ti mohly otevřít nové dveře. Můžeš taky zkusit být víc aktivní v týmu, třeba si vzít na starost nějaký projekt nebo iniciativu. A pokud to nepomůže a pořád je to stejný, můžeš začít hledat něco nového. Někdy změna prostředí udělá divy. Hlavně nezapomínej se soustředit na sebe a co tě motivuje.

93 slov
0.9 minut čtení
9. 1. 2023
Simona Řezníková

Mám podobnou zkušenost, takže se snažím být v této situaci konstruktivní. Když jsem se cítil zaseknutý, začal jsem se soustředit na osobní rozvoj. Zkusil jsem navštěvovat různé kurzy a školení, což mi pomohlo nejen rozšířit znalosti, ale i potkat nové lidi. Můžeš také zkusit najít mentora uvnitř firmy nebo mimo ni, kdo ti dá jiný pohled na věci.

Další věc je zamyslet se nad tím, co tě vlastně baví a co bys chtěl dělat dál. Možná by stálo za to si udělat plán, co bys chtěl v práci dosáhnout a jak to udělat. Pokud po nějaké době nevidíš pokrok ani od šéfů, může být prostě čas se porozhlédnout po nových možnostech. Někdy je změna prostředí jediný způsob, jak se posunout dál.

Takže shrnuji: investuj do sebe, buď proaktivní v hledání nových příležitostí a neboj se zkoumat i jiné firmy. Držím palce!

141 slov
1.4 minut čtení
19. 5. 2024
Štěpán Koudelka
Succeed.cz/Články/Kreativní myšlení
Kreativní techniky pro překonání blokad a stagnace v práciObjevte osvědčené kreativní techniky, které vám pomohou překonat blokády a stagnaci v práci. Naučte se, jak generovat nové nápady a posunout se vpřed ...
1000 slov
10 minut čtení
3. 11. 2020
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky