Jak najít správného mentora, který mi pomůže v kariéře?
V dnešním rychle se měnícím světě podnikání a kariérního růstu je čím dál tím důležitější mít po svém boku někoho, kdo vás může nasměrovat a inspirovat. Chtěl bych se zeptat, jak vlastně najít toho pravého mentora, který mi pomůže v mé kariéře? Je to komplexní úkol, ale co všechno byste měli zvážit? Jaké vlastnosti by měl váš mentor mít, aby byl pro vás opravdu přínosný? Hledám někoho, kdo rozumí mému oboru a má bohaté zkušenosti, ale také je otevřený sdílení svých znalostí. Jaké kroky podniknout, abych zjistil, jestli je daný člověk skutečně ten pravý? Mám se obrátit na své kontakty nebo hledat na sociálních sítích jako LinkedIn? Zajímalo by mě také, jak navázat první kontakt – měl bych být přímočařejší a říct mu o svých cílech, nebo raději začít konverzaci volněji? A co se týče očekávání – jakým způsobem bych měl komunikovat své potřeby a cíle, abychom si vzájemně rozuměli? Vím, že dobrý mentoring může být zásadní pro můj profesní rozvoj, proto bych rád dostal tipy od těch, kteří už nějakého mentora našli. Jaké jsou vaše zkušenosti s hledáním mentora? Co vám pomohlo nebo co jste dělali špatně? Díky za všechny rady!