Co dělat, když mám pocit, že stagnuji v kariéře?
Mám takový pocit, že se mi v práci nedaří. Jako bych byl na místě a nikam se neposouval. Mám pocit, že stagnuji v kariéře a nevím, co s tím dělat. Všichni kolem mě dostávají povýšení nebo nové projekty a já pořád dělám to samé bez jakéhokoliv zlepšení. Zkoušel jsem mluvit se svým šéfem o možnostech, ale vždycky mi říká, že máme málo práce nebo že se musím více snažit. Někdy si říkám, jestli to je jenom tím, že jsem se dostal do rutiny, nebo jestli mi něco uniká. Možná bych měl zkusit nějaké kurzy nebo školení, abych si rozšířil znalosti a dovednosti. Ale nejsem si úplně jistý, co by bylo pro mě to pravé. A co když to nepomůže? Mám vůbec nějakou šanci na změnu? Taky jsem zvažoval změnu zaměstnání, ale bojím se toho kroku. Jak poznat, kdy je ten správný čas jít dál? Nechci udělat unáhlené rozhodnutí a nakonec litovat. Uvědomuju si, že bych měl být proaktivní a hledat příležitosti, ale cítím se zaseknutý. Možná je problém i v tom, že nevím, jak si stanovit cíle nebo jak se motivovat k dalšímu rozvoji. Jak se dostat z téhle stagnace? Co vlastně funguje? Má někdo podobnou zkušenost a mohl by poradit?