Jak zlepšit komunikaci a důvěru v týmu?
Rozhodl jsem se napsat, protože mám pocit, že s komunikací v našem týmu to není úplně ono. Vždycky je tam nějaké napětí, někdo se necítí dostatečně zapojený nebo se objevují nedorozumění. Mám tým lidí, kteří jsou skvělí ve svém oboru, ale když přijde na to, jak spolu mluvit nebo si vzájemně důvěřovat, tak je to jako bychom byli každý na jiné lodi. Jaké jsou nejlepší způsoby, jak otevřít dialog mezi námi a vytvořit atmosféru, kde si budeme více věřit? Přemýšlel jsem o pravidelných poradách nebo brainstormingových sezeních, ale nevím, jestli to bude stačit. Jak motivovat ostatní, aby sdíleli své názory a nebyli nervózní z toho, co si o nich ostatní myslí? Jak se dá udělat to, aby se lidé cítili komfortně při vyjadřování svých myšlenek? Proč některé týmy dokážou fungovat jako dobře promazaný stroj zatímco my máme spoustu problémů s komunikací? Zkoušel jsem různé přístupy, ale pořád nemám pocit, že by se něco zásadního změnilo. Máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti, které by mi mohly pomoci? Chtěl bych najít způsob, jak zlepšit naši vzájemnou důvěru a otevřenost, abychom mohli dosáhnout lepších výsledků a užít si práci víc. Co byste doporučili?