Jak mě mentor může posunout vpřed v práci?
Zajímalo by mě, jak konkrétně může mentor pomoci v procesu kariérního růstu. Mám pocit, že v dnešní době, kdy se svět práce neustále mění a vyvíjí, je důležité mít někoho, kdo mě může navést správným směrem. Jaké jsou vaše zkušenosti s mentoringem? Co všechno může mentor nabídnout, když přijde na zlepšení dovedností nebo rozvoj kariéry? Myslím tím jak praktické rady, tak třeba i psychickou podporu, která je pro nás všechny velmi důležitá. Je mi jasné, že dobrý mentor by měl mít určité zkušenosti a znalosti, ale jak poznat, jestli je ten správný pro mě? Navíc, jak se vlastně takový vztah mezi mentorem a mentee formuje? To si říkám často. Je důležité mít nějaké cíle před tím, než začnu hledat pomoc? A co když se cíle v průběhu času změní? Jak moc by měl mentor zasahovat do mých rozhodnutí a jak moc bych měl být samostatný? Taky by mě zajímalo, jestli je lepší mít mentora v oboru, ve kterém pracuji, nebo třeba někoho zcela mimo můj obor. Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? A nakonec, co když mám pocit, že mentoring mi nepomáhá tak, jak bych si představoval? Jaké jsou signály toho, že je čas hledat nového mentora nebo změnit strategii? Tohle vše mě docela trápí a chtěl bych slyšet vaše názory a zkušenosti. Děkuji!
![Romana Matoušková](https://static.succeed.cz/R/3c5f1756adad7bbc7ed12cefb113413c177d9973.webp)