Succeed.cz/Fórum/Kolikrát týdně posílat e-maily, aby odběratelé neutíkali?

Kolikrát týdně posílat e-maily, aby odběratelé neutíkali?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně e-mailového marketingu. Snažím se budovat svou databázi odběratelů a chtěl bych vědět, kolikrát týdně bych měl posílat e-maily, abych neztratil odběratele. Vím, že je důležité udržovat kontakt a informovat je o novinkách, ale zároveň se bojím, že pokud budu psát příliš často, lidi to začne obtěžovat a dají si mě do spamové složky nebo se radši odhlásí. Zkoušel jsem posílat e-maily jednou týdně, pak dvakrát, ale nejsem si jistý, co je ta správná míra. Možná by bylo fajn mít nějaké tipy na to, jak najít ten správný balanc mezi informováním a neobtěžováním. Hlavně bych chtěl zjistit, jestli existují nějaké osvědčené metody nebo doporučení, jak v tomto ohledu postupovat. Co si o tom myslíte? Jak často posíláte e-maily vy a jak máte nastavenou frekvenci? Děkuji za každou radu!

133 slov
1.3 minut čtení
17. 12. 2023
Rudolf Adámek
Rudolf Adámek

Záleží na tom, co posíláš a kdo je tvoje cílovka. Obecně se doporučuje posílat e-maily jednou týdně, to je takový zlatý střed. Když posíláš častěji, může to lidi otrávit a odhlásí se. Na druhou stranu, když budeš posílat e-maily moc zřídka, tak na tebe zapomenou. Zkus třeba začít s jednou zprávou týdně a pak sleduj, jak na to odběratelé reagují. Pokud vidíš vysoké odhlášení nebo nízkou otevřenost, zkus frekvenci snížit. Někdy pomůže i rozeslat dotazník mezi odběrateli, co by rádi dostávali a jak často. To ti může pomoct najít ten správný balanc. Jo a nezapomeň na kvalitní obsah, to lidi motivuje zůstat! Takže spíš méně, ale hodnotně.

107 slov
1.1 minut čtení
4. 10. 2023
Petra Bártová
Petra Bártová

No, tohle je věčný problém. Já bych řekl, že tak jednou týdně je jako zlatá střední cesta. Dvakrát týdně už může být moc, obzvlášť pokud nemáš co říct. Lidi si chtějí užívat obsah, ale ne dostávat spam. Zkus být kreativní, přidávej hodnotu, aby se na to odběratelé těšili. Pokud pošleš hezký a zajímavý newsletter, tak si myslím, že to lidi ocení. Taky je dobrý mít možnost, aby si mohli vybrat frekvenci – třeba jednou za měsíc, jednou za dva týdny a podobně. A nezapomeň sledovat statistiky – když začne klesat otevřenost nebo poroste počet odhlášení, tak je jasné, že něco děláš blbě. Takže experimentuj a najdi tu správnou míru!

109 slov
1.1 minut čtení
25. 7. 2023
Václav Beran
Václav Beran
Podobné otázky