Succeed.cz/Fórum/Co dělat, pokud se odběratelé odhlašují z newsletteru?

Co dělat, pokud se odběratelé odhlašují z newsletteru?

Zdravím všechny, mám takový problém. Posílám pravidelně newslettery svým odběratelům, ale poslední dobou jsem si všiml, že se mi stále víc a víc lidí odhlašuje. Nechápu, co dělám špatně. Snažím se posílat zajímavý obsah, ale zdá se, že to nestačí. Zkoušel jsem různá témata a dokonce i změnil styl psaní, ale výsledek je pořád stejný. Také mě napadlo, jestli není problém v tom, že posílám příliš často nebo naopak moc zřídka. Kdybych posílal častěji, možná by to lidi víc zaujalo? Ale pak se bojím, že je budu obtěžovat a odhlásí se ještě víc. Jaké máte zkušenosti? Je lepší posílat méně často kvalitní obsah, nebo častěji něco méně podstatného? Rád bych věděl, jestli jste měli podobné problémy a jak jste je vyřešili. Myslíte si, že bych měl udělat nějaký průzkum mezi svými odběrateli a zjistit jejich názory? Nebo zkusit nějaké nové marketingové strategie? Jaké metody fungují na udržení odběratelů? Díky za jakoukoli radu!

152 slov
1.5 minut čtení
17. 9. 2024
Oldřich Havlíček
Oldřich Havlíček

Zkus se zamyslet nad tím, co vlastně lidi zajímá. Možná děláš něco špatně v cílení na správnou skupinu. Odpovědi na to, co je pro tvé odběratele důležité, můžeš získat právě tím průzkumem. Klidně se jich zeptej, jaký obsah by chtěli vidět nebo jak často. Někdy míň je víc, tak třeba zkus posílat newsletter méně často, ale s kvalitním obsahem. Zvaž třeba i segmentaci, aby si každý odběratel dostal jen to, co ho fakt zajímá. A určitě se vyhni příliš častému posílání, protože to může lidi opravdu odradit. Takže klidně experimentuj, ale sleduj reakce a upravuj podle toho.

97 slov
1 minut čtení
4. 12. 2022
Magdaléna Bezděková
Magdaléna Bezděková

Myslím, že to zná asi každý, kdo posílá newsletter. Mě se osvědčilo udělat malý průzkum mezi odběrateli, třeba se jich zeptat, co by chtěli víc nebo jak často by chtěli dostávat maily. Někdy je prostě potřeba zjistit, co je zajímá. Taky bych zkusil zjednodušit obsah, aby to bylo přehlednější a méně zaplněné textem. Možná k tomu přidat nějaké vizuály nebo odkazy na články. A co se týče frekvence, určitě se neboj posílat trochu častěji, ale ne příliš. Zkus třeba jednou za týden a uvidíš, jak to bude fungovat. Hlavně nesmíš zapomínat na hodnotu – jestli jim to nepřináší nic užitečného, tak se odhlásí. Takže klidně experimentuj a sleduj statistiky, co kdy zabralo.

112 slov
1.1 minut čtení
29. 9. 2022
Robert Janoušek
Robert Janoušek
Podobné otázky