Succeed.cz/Fórum/Měl bych posílat e-maily každý den, nebo raději méně často?

Měl bych posílat e-maily každý den, nebo raději méně často?

Tahle otázka mi nedá spát a zajímalo by mě, jak to vidíte vy v rámci podnikání a komunikace. Jsem v situaci, kdy se snažím budovat svůj vlastní brand a mám pocit, že kontakt s klienty pomocí e-mailů je klíčový. Jenže, když posílám zprávy každý den, začínám mít obavy, že je tím možná otravuju. Na druhou stranu si říkám, že častá komunikace může pomoci udržet moji značku v povědomí a posílit vztahy. Jak to vidíte vy? Kdybych posílal e-maily každý den, jaký obsah by měl být? Mělo by to být něco hodnotného nebo spíš lehce zábavného? Co když lidé přestanou reagovat? Je lepší mít méně časté, ale kvalitní e-maily, nebo naopak častější s menšími informacemi? A co třeba automatizace? Není to nakonec lepší řešení? Jaké máte zkušenosti s různými frekvencemi e-mailových kampaní? Měli byste nějaké tipy, jak správně nastavit harmonogram pro zasílání e-mailů? Zajímalo by mě také, jestli si myslíte, že jsou dnes e-maily stále účinné nebo už bych měl hledat jiné kanály pro oslovování zákazníků? Vím, že každý má jiný přístup k marketingu a komunikaci, tak mě prosím sdílejte vaše názory a rady.

183 slov
1.8 minut čtení
26. 5. 2022
Bohuslav Vondra
Bohuslav Vondra

Záleží na tom, jaký máš cíl s tím e-mailem. Každý den posílat e-maily může být moc a lidi to může začít štvát, pokud to nebude mít hodnotu. Zkus třeba ob den nebo jednou týdně. Obsah by měl být vždycky zajímavý nebo alespoň užitečný, jinak ti lidi přestanou otevírat zprávy. Můžeš zkusit mix informací a zábavy – něco jako tipy, novinky, ale i něco lehkého, co pobaví.

Automatizace je super nápad, hlavně když máš víc zákazníků. Můžeš si připravit sérii e-mailů dopředu a ušetřit čas. A co se týče účinnosti e-mailů, pořád fungují, ale je dobré mít i jiné kanály na oslovení lidí – sociální sítě, webináře a tak. Zkrátka hledej rovnováhu – časté e-maily s kvalitním obsahem, ať máš na lidi pozitivní dojem. Možná si i udělej nějaký průzkum mezi svými odběrateli, co by chtěli dostávat za informace.

137 slov
1.4 minut čtení
25. 1. 2025
Vojtěch Kočí
Vojtěch Kočí

Jasně, to je dost častá dilema. Můj názor je, že posílat e-maily každý den může být risky. Lidi mají plný inboxy a pokud se jim bude zdát, že je otravuješ, tak tě prostě odhlásí. Zkus raději něco jako 2-3 týdně. To by mohlo být akorát. Co se týče obsahu, měl bys mít mix – něco hodnotného, co jim pomůže, a pak občas něco lehčího nebo zábavného, aby to nebylo furt jen o prodeji. Automatizace můžeš využít na pravidelný obsah, ale pozor na to, aby nebylo všechno generovaný bez osobního přístupu. Co se týče efektivity e-mailů, pořád fungují, ale kombinuj to s dalšíma kanálama – sociální média, třeba. Hlavně sleduj odezvu a přizpůsobuj se. To je asi nejlepší rada.

118 slov
1.2 minut čtení
13. 11. 2024
Václav Zich
Václav Zich
Podobné otázky