Kde hledat nápady na kreativní práci?
Nedávno jsem se zamýšlel nad tím, jak je těžké přijít s novými nápady na kreativní projekty. Mám pocit, že už jsem vyčerpal všechny své předchozí inspirace a teď cítím, že potřebuji nový impuls. Kde ale takové nápady vlastně hledat? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní zdroje nebo techniky, které by mi mohly pomoci v této oblasti. Například, přemýšlel jsem o procházení různých platforem jako Pinterest nebo Instagram, kde lidé sdílejí své tvůrčí výtvory. Také by mě zajímalo, jestli někdo z vás má zkušenosti s brainstormingem ve skupině, nebo jak to děláte, když se snažíte rozvinout nějakou myšlenku. Líbí se mi také myšlenka navštívit různé workshopy nebo kurzy kreativity, ale nevím, zda to přinese nějaké ovoce. Jak často se vy sami setkáváte s blokádou a co děláte pro to, abyste ji překonali? Mohli byste sdílet nějaké tipy nebo triky, které vám fungují? A co třeba knihy nebo články, které vás inspirovaly? Zkrátka bych uvítal jakoukoli radu nebo zkušenost, protože mám pocit, že potřebuju nový směr a čerstvý vítr do plachet mojí kreativity.