Succeed.cz/Fórum/Kde hledat nápady na kreativní práci?

Kde hledat nápady na kreativní práci?

Nedávno jsem se zamýšlel nad tím, jak je těžké přijít s novými nápady na kreativní projekty. Mám pocit, že už jsem vyčerpal všechny své předchozí inspirace a teď cítím, že potřebuji nový impuls. Kde ale takové nápady vlastně hledat? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní zdroje nebo techniky, které by mi mohly pomoci v této oblasti. Například, přemýšlel jsem o procházení různých platforem jako Pinterest nebo Instagram, kde lidé sdílejí své tvůrčí výtvory. Také by mě zajímalo, jestli někdo z vás má zkušenosti s brainstormingem ve skupině, nebo jak to děláte, když se snažíte rozvinout nějakou myšlenku. Líbí se mi také myšlenka navštívit různé workshopy nebo kurzy kreativity, ale nevím, zda to přinese nějaké ovoce. Jak často se vy sami setkáváte s blokádou a co děláte pro to, abyste ji překonali? Mohli byste sdílet nějaké tipy nebo triky, které vám fungují? A co třeba knihy nebo články, které vás inspirovaly? Zkrátka bych uvítal jakoukoli radu nebo zkušenost, protože mám pocit, že potřebuju nový směr a čerstvý vítr do plachet mojí kreativity.

172 slov
1.7 minut čtení
22. 11. 2024
Robert Trnka
Robert Trnka

Nápady na kreativní práci můžeš hledat různě, já třeba často chodím ven, příroda a změna prostředí fakt pomůže. Procházet Pinterest nebo Instagram je super, tam najdeš hromadu inspirace. Mám rád i návštěvy různých trhů nebo výstav, kde se potkáš s lidmi a jejich nápady. Brainstorming ve skupině taky funguje, občas stačí jen hodit nějaký bláznivý nápad a ostatní ho rozvinou. Pokud máš možnost, workshopy jsou fajn, osobní kontakt a atmosféra většinou nakopne kreativitu. Když mám blok, zkusím si vzít pauzu, třeba jít na kafe nebo si pustit hudbu. Hlavně nepanikařit, každý to má občas. V knihovně najdeš spoustu knížek o kreativitě, doporučuju něco od Julie Cameron nebo Elizabet Gilbert. To ti může otevřít oči a posunout dál.

117 slov
1.2 minut čtení
11. 12. 2024
Luboš Vávra
Luboš Vávra

Zkus kouknout na různé umělecké platformy jako Behance nebo DeviantArt, tam je spousta inspirativních projektů. Můžeš taky sledovat trendové hashtagy na Instagramu, občas narazíš na něco fakt zajímavýho. Brainstorming ve skupině se mi osvědčil, protože víc lidí = víc nápadů. Někdy pomůže prostě si vyjít ven, projít se a nechat myšlenky volně plynout. Workshopy jsou fajn, ale zjisti si dopředu, co ti přinesou. Knihy o kreativitě, třeba "Kreativní sebeobrana" nebo "Steal Like an Artist", můžou taky dodat nový pohled. A blokáda? To znám. Zkus třeba změnit prostředí nebo na chvíli přestat myslet na to, co děláš, a dělej něco úplně jiného – může to probudit novou inspiraci.

107 slov
1.1 minut čtení
6. 5. 2024
David Vojta
David Vojta
Podobné otázky
Aby náš web fungoval správně

Díky cookies vám můžeme nabídnout lepší a příjemnější prohlížení webu.
Pomáhají nám pochopit, co vás zajímá, a přizpůsobit obsah přesně vašim potřebám.
Cookies jsou bezpečné a jejich používání je ve vašem zájmu.

Více informací naleznete vzásadách ochrany osobních údajů.

Podrobné nastavení
Souhasím