Succeed.cz/Fórum/Kde najdu nápady na kreativní projekt?

Kde najdu nápady na kreativní projekt?

Zdravím všechny! Ráda bych se zeptala, kde byste doporučili hledat inspiraci pro kreativní projekty. Mám pocit, že jsem na mrtvém bodě a moje hlava je prázdná, když se snažím přijít s něčím novým. Chtěla bych se pustit do něčeho, co by mě mohlo bavit – ať už jde o umění, řemesla, psaní, nebo možná dokonce nějaký podnikatelský záměr. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na webové stránky, knihy, nebo dokonce sociální sítě, kde by se daly najít zajímavé nápady. Třeba sledujete nějaké umělce nebo kreativní tvůrce, kteří vás inspirují? Jaké techniky používáte na to, abyste rozproudili svou kreativitu? Vím, že někdy stačí jen projít se po městě nebo si pustit nějaký film a najednou se objeví spousta nových myšlenek. Ale potřebovala bych ještě něco víc konkrétního. Jaké máte zkušenosti? Jak jste přišli na své vlastní nápady? Díky moc za jakoukoliv pomoc!

142 slov
1.4 minut čtení
8. 10. 2024
Anna Havlová

Zkus se mrknout na Pinterest, tam je spousta nápadů na různý DIY projekty, umění nebo psaní. Taky Instagram je fajn – sleduj nějaký tvůrce a můžeš se inspirovat jejich stylem. Knihy o kreativitě jako "Steal Like an Artist" nebo "The Artist's Way" taky můžou pomoct rozproudit myšlení. Pokud máš ráda přírodu, choď ven – procházky často přinesou nové myšlenky. A co takhle zkusit brainstormovat s kamarády? Může to být super zábava a najednou na vás spadne hromada nápadů. Vzpomínám si, jak jsem jednou při sledování filmu dostal nápad na malbu, takže i filmy můžou inspirovat. Buď otevřená novým věcem a neboj se experimentovat.

103 slov
1 minut čtení
4. 1. 2025
Simona Hrochová

Jednoduché nápady můžeš najít na Pinterestu, tam je fakt spousta inspirace na rukodělné projekty nebo umění. Taky doporučuju Instagram, sleduj umělce nebo kreative lidi, co dělají něco zajímavýho. Někdy je dobrý zkusit i YouTube, tam jsou tutorialy na cokoliv. Knihy o kreativním psaní nebo umění ti můžou taky pomoct rozproudit myšlenky. Zkus si udělat brainstorming – napiš na papír všechno, co tě napadne, i kdyby to vypadalo blbě. A procházky a filmy jsou super, ale zkus třeba i nějaký umělecký výstavy nebo trhy, to tě může nakopnout. Klidně si dej pauzu a pak se k tomu vrať s čistou hlavou.

100 slov
1 minut čtení
22. 1. 2025
Zdeňka Khýrová
Succeed.cz/Články/Kreativní myšlení
Kde hledat inspiraci pro kreativní projekt: Zdroje a nástrojeObjevte nejlepší místa a nástroje pro nalezení inspirace pro vaše kreativní projekty. Tento článek vám ukáže, jak rozproudit vaši kreativitu a přinést...
1000 slov
10 minut čtení
1. 5. 2023
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky