Jak si stanovit cíle, abych měl úspěch?
Nedávno jsem se zamyslel nad tím, jak je vlastně důležité mít cíle, když se pokoušíme uspět v životě, ať už jde o podnikání, kariérní růst nebo třeba investování. Všude čtu, že cíle jsou klíčové pro úspěch, ale jak si je správně stanovit? Je to jednoduché, nebo je v tom nějaká věda? Mám pocit, že často slýcháme o SMART cílech a dalších metodách, ale jak to všechno funguje v praxi? Jak rozlišit mezi krátkodobými a dlouhodobými cíli a jak se nedostat do slepé uličky? Měl bych začít s jedním velkým cílem, nebo raději s menšími úkoly, které mě k tomu většímu dovedou? A co když zjistím, že mé cíle se mění? Jak bych měl reagovat na neúspěch? Mohlo by být užitečné mít nějaký plán B, nebo je lepší se soustředit na původní záměr? Jak vlastně zjistit, jestli jsou cíle realistické a dosáhnutelné? Jak si to celé srovnat v hlavě? Děláte si třeba denní nebo týdenní plány a jak to ovlivňuje váš pokrok? Myslím si, že by bylo skvělé podělit se o zkušenosti, tipy a triky ohledně stanovování cílů. Co na to říkáte?