Jak na to, když se nedaří dosáhnout cílů?
Mám pocit, že se mi vůbec nedaří dosáhnout svých stanovených cílů, ať už se jedná o osobní projekty, pracovní úkoly nebo třeba investice. Začínal jsem s velkým entuziazmem a jasnými plány, ale teď mám pocit, že jsem na mrtvém bodě. Zkoušel jsem různě motivace, nastavovat si termíny, ale výsledek je pořád stejný. Často se dostávám do situací, kdy mě něco rozptýlí nebo se prostě necítím dostatečně produktivní. Nevím, jestli to je tím, že si dávám příliš velké cíle, nebo jestli mi chybí nějaký systém, který by mi pomohl lépe organizovat čas a úkoly. Děsí mě myšlenka, že bych mohl být jedním z těch lidí, kteří nikdy nedosáhnou toho, co si předsevzali. Jakým způsobem se dá překonat tenhle blok a najít zpět motivaci a směr? Mělo by smysl hledat nějakého mentora nebo třeba skupinu lidí se stejnými cíli? Jaké techniky nebo strategie byste doporučili pro zlepšení osobní produktivity a soustředění? Je něco jako "efekt ztracené motivace" normální? Rád bych slyšel názory těch, kteří si prošli něčím podobným a jak to zvládli.