Succeed.cz/Fórum/Kde najdu mentora online? Co funguje nejlépe?

Kde najdu mentora online? Co funguje nejlépe?

Přemýšlím o tom, jak bych mohl najít dobrého mentora online, ale vůbec nevím, kde začít. V poslední době jsem se hodně zajímal o osobní rozvoj, podnikání a investování a myslím si, že mít někoho zkušenějšího na své straně by mi výrazně pomohlo. Jenže jak vlastně najít toho pravého mentora? Mám se podívat na nějaké specializované platformy, nebo je lepší hledat na sociálních sítích, jako je LinkedIn? Napadlo mě také využít různé online kurzy a workshopy, kde by se mohli pohybovat lidé se znalostmi a zkušenostmi, které já ještě nemám. Ale co funguje nejlépe? Jaké máte zkušenosti vy ostatní? Někdo z vás už měl možnost pracovat s mentorem online a ví, jakým způsobem to probíhá? Jaké platformy nebo weby byste doporučili? Je lepší mít mentora, který je ve stejném oboru jako já, nebo je dobré mít někoho z jiného odvětví? Jakmile se rozhodnu pro mentora, co všechno bych mu měl říct a jak si nastavit cíle spolupráce? Děkuji za každou radu a tip!

162 slov
1.6 minut čtení
29. 8. 2024
Jiří Zich

Na hledání mentora online je několik cest. Zkus se podívat na platformy jako MentorCruise nebo LinkedIn, kde můžeš najít lidi s podobnými zájmy nebo zkušenostmi. Taky ti doporučuju zapojit se do nějakých online kurzů nebo webinářů, tam se často potkávají lidé, co mají co nabídnout a chtějí pomáhat. Můžeš se i zeptat v těch komunitách, co se tam tvoří.

Co se týče oboru, je fajn mít mentora buď ve stejném oboru, který tě zajímá, nebo někoho z jiného, kdo ti může přinést nový pohled. Rozhodně si před tím ujasni, co chceš dosáhnout – to pak usnadní i celou komunikaci. Když už někoho najdeš, tak mu řekni jasně své cíle a očekávání. Neboj se být otevřený a klást otázky, to je důležitý. Vlastně si myslím, že nejdůležitější je být aktivní a nebát se oslovit víc lidí. Čím víc pokusů, tím větší šance na úspěch.

142 slov
1.4 minut čtení
22. 11. 2024
Vlastimil Košťál

Hledání mentora online může být náročný úkol, ale pár tipů by ti mohlo pomoct. Určitě zkus LinkedIn, tam najdeš spoustu profesionálů a můžeš si s nimi rovnou napsat. Další možností jsou platformy jako MentorCruise nebo GrowthMentor, kde se to hemží lidmi toužícími po mentorování. Online kurzy a workshopy taky nejsou špatné – mnohdy tam potkáš lidi, kteří mají zkušenosti a rádi se podělí. Co se týče oboru, záleží na tom, co chceš dosáhnout. Někdy je dobré mít mentora z jiného oboru, aby ti dal jiný pohled na věc. Když už někoho najdeš, buď otevřený a upřímný ohledně svých cílů a očekávání. Můžeš mu říct, co konkrétně chceš zlepšit nebo jaké máš plány. Hlavně si nastav jasné cíle spolupráce, aby bylo jasný, co od toho čekáte. Hodně štěstí!

127 slov
1.3 minut čtení
22. 11. 2023
Rudolf Šindelář
Succeed.cz/Články/Mentorship
Kde hledat mentory: Online platformy versus tradiční networkingObjevte, jak efektivně najít mentory v digitálním věku a jaké jsou výhody online platforem oproti tradičnímu networkingu.
1000 slov
10 minut čtení
20. 7. 2022
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky